Şaka ve foto-montaj değil, gerçek! Sonunda bunu da yaptılar!

Şaka ve foto-montaj değil, gerçek! Sonunda bunu da yaptılar!

Şaka ve foto-montaj değil, gerçek! Sonunda bunu da yaptılar!
Harem-i şerifin; kuşbakışı görünüşü, görenleri hayrete düşürüyor. TARİHİ Osmanlı' kalesinin yıkılarak, Kabe'yle kıyaslanamayacak derecede devasa Mekke Krallık Saat Kulesi'nin yapılması, basiretsiz bir yönetim abidesi olarak yorumlanıyor.


Harem-i şerifin; Hamdeme Tepesi'nden kuşbakışı görünüşü, bu kurban bayramında eski yıllardan çok farklı oldu. Kâbe'yi kuşatan tepelerde devam eden gökdelen inşaatları, Müslümanlar'ın, mukaddes bölgeyi görmelerini perdeledi. Hacılar, ''Bu böyle devam ederse, yakında Kâbe'yi görmemiz imkânsız hale gelecek'' diye üzüldüler.

Suudi Arabistan hükümetinin başlatmış olduğu Kâbe etrafındaki binaları yıkıp yerlerine devasa otel, kule ve alışveriş merkezleri dikmeyi planlayan inşaat projeleri son sürat devam ediyor.

Osmanlı Devleti mirasını bir plan dahilinde yok eden ve geçmişin izlerini silen Suudiler, 817 metre ile dünyanın en yüksek ikinci binası Mekke Royal Clock Tower'ı Kâbe'nin hemen yanı başında bulutlara doğru uzatıyor. Bu devasa kulenin yanı sıra 22 adet gökdelen projesi için de düğmeye basıldı. Her yıl hac farizası için milyonlarca Müslümanın akın ettiği Mekke bir tepeden izlendiğinde, korkunç tablo daha iyi ortaya çıkıyor. Çok kısa süre sonra Kâbe'yi görmek bile imkânsız hale gelebilir.

Mekke, ecdâdımız Osmanlı yönetiminde kaldığı yıllarda şehirde Kâbe'den yüksek bina inşa edilmesi yasaktı. Beytullah'a hürmetten kaynaklanan bu yasak, asırlarca istisnasız şekilde uygulanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER