SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI, TERMİNALDEN GEÇEN ‘10 MİLYONUNCU YOLCU’SUNU TÖRENLE UĞURLADI

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI, TERMİNALDEN GEÇEN ‘10 MİLYONUNCU YOLCU’SUNU TÖRENLE UĞURLADI

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI, TERMİNALDEN GEÇEN ‘10 MİLYONUNCU YOLCU’SUNU TÖRENLE UĞURLADI
GEÇTİĞİMİZ YIL 31 EKİM’DE İLAVE VE YENİLENEN YATIRIMLARIYLA RESMİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞEN İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN ULUSLARARASI HAVALİMANI, ‘10 MİLYONUNCU YOLCU’SUNA ULAŞTI


BİRİNCİ HİZMET YAŞINI REKORLARLA TAMAMLAYAN SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI, TERMİNALDEN GEÇEN
‘10 MİLYONUNCU YOLCU’SUNU TÖRENLE UĞURLADI    

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG) tarafından işletilen ve 31 Ekim tarihinde birinci yaşını kutlayan, hizmete açıldığı günden bu yana gerek yolcu sayısı gerek yeni destinasyonlarla hızlı bir büyüme kaydeden İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; terminalden geçen ‘10 milyonuncu yolcu’su için, İSG CEO’su Gökhan Buğday’ın da katıldığı bir tören düzenledi. Bugün itibariyle, ‘10 milyonuncu yolcu’ya ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren İSG CEO’su Gökhan Buğday, “Modern altyapısı, ulaşım kolaylığı ve hizmet kalitesiyle yolcu sayısını her geçen gün arttıran Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı birinci yaşını rekorlarla tamamladı. İSG’den uçan yolcu sayısı geçen yıla göre % 86’lık rekor düzeyde bir artış kaydetti. Yeni uçuş noktaları, yeni destinasyonlarla önümüzdeki yıllarda da rekorlara imza atacağımızın inancını taşıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl 31 Ekim tarihinde yeni terminal ve ilave yatırımlarını resmi olarak hizmete açan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG); birinci hizmet yılında hedeflerinin de üzerine çıkarak, İstanbul’un en önemli çıkış kapılarından biri olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Birinci hizmet yaşını rekorlarla tamamlayan ve 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın  ‘10 milyonuncu yolcu’su, İspanya’nın önde gelen havayolu şirketi Spanair’a ait JK 162 sefer sayılı uçuş ile seyahat eden Timuçin Türkkan oldu. İSG tarafından gerçekleştirilen törenle terminalden uğurlanan ‘10 milyonuncu yolcu’; check-in kontuarında, İSG CEO’su Gökhan Buğday tarafından karşılanınca büyük bir mutluluk yaşadı. Barselona’ya uçan ‘10 milyonuncu yolcu’ya çeşitli sürpriz hediyeler verildi.





“İstikrarlı büyümemiz devam edecek”
Törende geçtiğimiz bir yılı kısaca değerlendiren İSG CEO’su Gökhan Buğday, Sabiha Gökçen’in istikrarlı bir şekilde büyüme kaydettiğini, bu büyümenin önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceği inancında olduklarını ifade etti. İSG’nin birinci yılı ve ulaştığı rekor düzeydeki yolcu artışına dikkat çeken Buğday, Sabiha Gökçen’in 2009 yılında 6.6 milyon yolcu taşıdığını, 2010’un ilk 10 ayında yolcu sayısının 9.6 milyona ulaştığını bugün de 10 milyonuncu yolcuya ev sahipliği yapmanın coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Buğday, yıl sonu hedeflerinin 11.5 milyon yolcuya ulaşmak olduğunu da sözlerine ekledi. Timuçin Türkkan ise, ‘10 milyonuncu yolcu’ olarak terminalden geçmenin kendisi için çok hoş bir sürpriz olduğunu ifade ederek, Sabiha Gökçen Havalimanı’na teşekkür etti.

46 havayolu ile iç hatlarda 27, dış hatlarda 66 noktaya uçuş var
Halen 46 havayolu ile anlaşması olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, iç hatlarda 27 noktaya, dış hatlarda ise 66 noktaya uçuş gerçekleşiyor. 2009 yılında yurtiçi uçuş noktalarını 19’dan 27’ye, yurtdışı noktalarını ise 47’den 66’ya yükselten İSG, 2009 yılından itibaren 14 yeni havayolu şirketini de bünyesine kattı.

Başarısı ödüllerle tescillendi
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın başarısı yıl içinde ulusal ve uluslararası platformlarda kazandığı ödüllerde de tescil edildi. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Dünya Düşük Maliyetli Havayolları Kongresi (World Low Cost Airlines Congress) Tarafından ‘‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ Seçildi. “Avrupa Güzergâh Geliştirme Forumu-Routes tarafından Mayıs 2010’da “Yüksek Övgüye Değer Ödülü’nü alan İSG, dünyanın en büyük havacılık haber ve analiz sitesi olan anna.aero tarafından da kapasitesi 5-10 milyon arasında değişen havalimanları arasında “Avrupa’da Yolcu Trafiğini En Fazla Artıran Havalimanı” unvanını almaya hak kazandı. İSG; Eurobank Tekfen ile Capital ve Ekonomist’in ortaklaşa düzenlediği ‘Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010’ araştırmasında da ‘En Büyük Turizm Yatırımları’ kategorisinde birinci oldu. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı kurumsal web sitesi "www.sabihagokcen.aero" 8. Altın Örümcek web ödüllerinde Halk Oylamasında, Turizm/Seyahat Kategorisinde Halkın Favorisi olarak seçildi.
    


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109