Rüyada görülen dutu duyanlar köye akın etti

Rüyada görülen dutu duyanlar köye akın etti

Rüyada görülen dutu duyanlar köye akın etti
Rüyada görülen dutu duyanlar köye akın etti  ADIYAMAN’ın Kahta İlçesi’nde bir kişinin, rüyasında bahçesindeki ağaçta yetişen dutun çocuk sahibi olmak isteyen komşusuna iyi geleceğini görmesi kısa sürede duyulunca, köy çocuk sahibi olmak isteyenlerin akınına uğradı. Rüyada görülen ağacın dalları kırılırken, köy sakinleri yaşananları mucize olarak değerlendirdi.

Duyanları şaşırtan ve gülümseten ilginç olay, Kahta’nın Salkımbağı Köyü çiftçilerinden 65 yaşındaki Mehmet Aydın’ın geçen hafta gördüğü rüya ile başladı. Aydın’ın iddiasına göre, rüyasında yanına gelen ak sakallı yaşlı bir kişi, evinin bahçesinde bulunan dut ağacının meyvesinden, çocuğu olmayanların yemesi gerektiğini söyledi. Sabah uyandığında, bahçesindeki ağaçta kış mevsimi olmasına rağmen dut yetiştiğini gören Mehmet Aydın, rüyasını eşine anlattı ve ardından çocuğu olmayan bir komşularına haber verdi. Çocuğu olmayan komşusunun duttan yemesinin ardından, köyde konuşulmaya başlayan rüya ve kış mevsiminde yetişen dut herkesin ilgi odağı oldu. Köy sakinleri, kendi aralarında mucize olarak yorumladıkları rüyayı, daha sonra farklı ilçe ve şehirlerde yaşayan çocuğu olmayan tanıdıklarına iletti.

KÖYE AKIN...

Kısa sürede kulaktan kulağa yayılan rüya, çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için umut oldu ve onlarca kişi, Mehmet Aydın’ın evinin bahçesindeki ağaçta yetişen duttan yemek için köye akın etti. Son günlerde onlarca çiftin akınına uğrayan köyde, ağaçta var olan dutlar ise tükendi. Dutların tükenmesine aldırış etmeyen kişiler ise, bu kez ağacın yaprakları ile kırdıkları dallarını yanlarına alıp evlerine döndü. Gördüğü rüya ile çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin umudu haline dönen Mehmet Aydın gazetecilere açıklama yapmazken, Kürtçe konuşan eşi Şerife Aydın ise, "Eşim bana rüyasını anlattıktan sonra bahçeye çıktığımda, ağacın dalları dut doluydu. Bu mevsimde dut olması beni şaşırttı. Ondan sonra olayı duyan herkes dut koparmak için bahçemize hücum etti. Ben de duttan yedim. Aynı yaz mevsimi meyvesi gibi tatlıydı" dedi.

’BU MEVSİMDE DUT OLMASI MUCİZE’

Köy sakinlerinden Ömer Bozkurt ise, kış mevsiminde ağacın dut meyvesi vermesinin mucizeden başka bir şey olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Bu mevsimde ağaçlarda meyve değil, yaprak dahi göremeyiz. Rüyadan önce de ağaçta meyve yoktu. Bu ev okul yolu güzergahındadır. Daha önce dallarda dut olsaydı yüzlerce öğrenci buradan geçiyor, mutlaka biri görür ve koparmaya çalışırdı. Hepimiz buradan geçiyoruz. Tek dut tanesi dahi görmemiştik. Biz olayın bir mucize olduğuna inanıyoruz. Bu Allah’ın büyük bir hikmetidir. Köylülerimiz de, çocuğu olmayan tanıdıklarına haber verdiler ve herkes gelip duttan aldı. Dut bulamayan da yaprağı ve dallarını kırdı. Birkaç gün önce dut dolu olan ağaçta şimdi neredeyse yaprak dahi kalmadı."

MALATYA’DAN GELDİ AMA GEÇ KALDI

Malatya’da yaşayan 36 yaşındaki Emine Kaya ise, 7 yıllık evliliğinde çocuk sahibi olamadığını belirterek şunları söyledi:

"Yakınlarımdan olayı duyunca eşimle birlikte hemen buraya geldik. 7 yıldır evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Rüyada görülen dede, bu dutu yiyenlerin çocuğunun olacağı söylemiş. Çocuk sahibi olmak için ilaç olduğunu söylediler. Eşimle beraber köye geldik ama geç kalmışız. Elimize yaprak dahi düşmedi, sadece ağaca dokunabildik."
milliyet.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109