Rüya değil: Ankara-İstanbul arası 1 saat oluyor

Rüya değil: Ankara-İstanbul arası 1 saat oluyor

Rüya değil: Ankara-İstanbul arası 1 saat oluyor
Rüya değil: Ankara-İstanbul arası 1 saat oluyor
2023'e kadar 45 milyar dolarlık yatırım planlanan hızlı trende, Ankara-İstanbul arasını 1 saate indirecek güzergah projesi heyecan yarattı.
Türkiye’nin demir ağı yenileniyor. Demiryolu ulaşımını daha hızlı ve daha güvenli hale getirecek bu projeler için 2023’e kadar 45 milyar dolarlık bir bütçe ayrıldı. Söz konusu projeler kapsamında Ankara-İstanbul ulaşım süresinin hızlı trenle ilk önce 3 saate daha sonra 1 saate düşürülmesi hedefleniyor.

Uluslararası Demiryolları Birliği’nin Ortadoğu Bölgesel Kurulu toplantısı İstanbul’da yapıldı. Türkiye 2023’e kadar demiryolu çalışmaları için 45 milyar dolarlık bütçe ayırdı.

Heyecan Verici Hedef
2013’te açılması planlanan Ankara-İstanbul Hızlı Tren projesiyle İstanbul Ankara arası 3 saate inecek. Bir sonraki hedefse heyecan verici...

Bu heyecan verici hedefle ilgili açıklama yapan TCDD Genel Müdür Vekili İsmet Duman, "Çinlilerle yaptığımız bu çalışmalar sonuç verirse kamuoyunun sürat demiryolu olarak bildiği Ayaş üzerinden geçen yaklaşık o bölgeden geçecek hatla Ankara-İstanbul arasını bir saate indirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

İstanbul’un Trafiği de Rahatlayacak
Marmaray Projesi’nin 2013’te açılacak olmasıyla Çin’den İngiltere’ye kesintisiz ulaşım sağlanacak. Projeyle İstanbul’un geleceğinin de değişmesi bekleniyor.

İsmet Duman, "İki üç dakikada bir banliyö treni işleyecek. Modern istasyon ve modern araçlarla bir banliyö işletmeciliği yapılacak. İstanbul’un trafiğini rahatlatacak ana omurga haline gelecek" şeklinde konuştu.

Ankara-Konya Projesinde Sona Doğru
Ankara-Konya Hızlı Tren projesinde gelinen noktayla ilgili de bilgi veren TCDD Genel Müdür Vekili Duman, "Başbakanımızın verdiği talimat doğrultusunda 17 Aralık’taki Şebi Arus törenlerine Sayın Başbakanımızı hızlı trenimizle götürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada yapılacak düzenlemelerle özel sektörün de demiryolu ulaşımına dahil edilmesi hedefleniyor.
(TRT)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109