Referandumda oy verme işlemi başladı

Referandumda oy verme işlemi başladı

Referandumda oy verme işlemi başladı
Referandumda oy verme işlemi başladı
Anayasa değişiklik paketinin oylandığı referandum, sabah 08.00 itibariyle başladı

Anayasa değişiklik paketinin oylandığı referandum, sabah 08.00 itibariyle başladı. Vatandaşlar, erken saatlerden itibaren okullara giderek oylarını kullandı.
Hazırlıklarına günler öncesinden başlanan ve bütün siyasi partilerin propaganda yaparak hazırlandıkları Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması seçiminde oy verme işleminin başlamasının ardından vatandaşlar kayıtlı oldukları sandıklara gelmeye başladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun hazırladığı seçmen listelerine göre hangi merkezde oy kullanacağını öğrenen vatandaşlar erken saatlerden itibaren oy merkezlerinin yolunu tuttu. Vatandaşlar sandık görevlilerinin gözetiminde isimlerini listelerden kontrol ettikten sonra kabinlere geçerek oylarını kullanmaya başladı. Oy verme işlemini tamamlayan vatandaşlar oy kullandıklarını gösteren imzalarını da attıktan sonra okullardan ayrıldı. Oy verme işleminin başlaması sorunsuz gerçekleşirken sandık ve okulların çevrelerinde emniyet birimleri de önlemlerini aldı. Siyasi parti temsilcileri de sandık başlarında hazır bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109