Ramazan'da ete zam yok

Ramazan'da ete zam yok

Ramazan'da ete zam yok
Kasaptan markete herkes söz verdi
Ramazan'da ete zam yok


Besicilerin sorun çıkarması halinde dahi fiyat artışına gidilmeyecek. Tüketicilerin mağdur olmaması için gerekirse çiftliklerde bulunan hayvanlar kesilecek.
 
Ramazan ayının başlamasının ardından vatandaşa müjdeli bir haber daha geldi. Zaman'ın haberine göre, Tarım Bakanlığı fiyatları dengelemek amacıyla ithalat silahını çekerken, bu konuya bir destek de üretici, perakendeci ve kasaplardan geldi. Tarım Bakanlığı'nın sektör temsilcileri ile bire bir görüşmesinin ardından taraflar taşın altına elini koydu. Et Üreticileri Birliği, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ve Türkiye Kasaplar Federasyonu, bir ay boyunca et fiyatlarına zam yapmama kararı aldı. Sektör temsilcileri ile yapılan görüşmelerde sürekli olarak zam yapılmama konusunun gündeme geldiğini aktaran Bakanlık kaynakları, vatandaşın mağdur olmaması için her türlü tedbiri almaya çalıştıklarını söyledi. Fiyatların bir ay süreyle artmayacağına ilişkin ilk açıklama, Et Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Hikmet Kayar'dan geldi. Kayar, Etbir üyeleri olarak Ramazan'da fiyatları artırmayacaklarını söyledi. Kayar, "Halkımızın Ramazan'da uygun fiyatla et yemesi için, kırmızı ette Ramazan ayında bir fiyat değişikliği olmayacak." dedi. Kayar, Et Üreticileri Birliği olarak 70 milyonu mağdur etmeyeceklerini belirterek, besiciler sorun çıkarsa dahi kendi çiftliklerinde bulunan hayvanlar sayesinde Ramazan'da pahalı et yedirmeyeceklerini kaydetti.

Üyelerinin hem Anadolu'da kesim yaptığını hem de besi çiftliği bulunduğunu aktaran Kayar, aynı zamanda köylüden hayvan aldıklarını ifade etti. Alım satımı yapılan hayvanların büyük çoğunluğunun üyelerinin ellerinden geçtiğini dile getiren Kayar, "Ramazan'da besicilik tarafında arz sıkıntısı yaşanırsa fiyatlar artabilir. Ancak biz herhangi bir şekilde zam yapılmasının önüne geçeceğiz. İhtiyaç olması halinde kendi besi çiftliklerimizdeki hayvanları keseceğiz. Bu da Ramazan'ın ilk 10 gününde fiyatların artmamasını sağlar." diye konuştu.

TÜKETİCİLER FIRSATÇILARA KARŞI UYANIK OLSUN
Ramazan ayı öncesinden başlayan zam spekülasyonlarına hazırlıklı olduklarını belirten TPF Başkanı Şeref Songör, federasyon çatısı altındaki 11 perakendeci derneğin "zam yapmama" kararı aldığını açıkladı. Sektörde Ramazan ile birlikte hareketliliğin zirveye çıktığını dile getiren Songör, bu ayda hizmet kalitesini artırmak, yaşanabilecek mağduriyetlerin ve sıkıntıların önüne geçebilmek için perakendecilerin hazırlıklarını tamamladığını kaydetti. Songör, halkın fırsatçılara karşı duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.

Üretici ve perakendecilerin ardından kasaplar da zam yapmama kampanyasına destek verdi. "Etiketlerimiz değişmeyecek." diyen Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, spekülatif hareketlere karşı gerekli önlemi aldıklarını söyledi. Konuyla ilgili olarak üyeleriyle sürekli iletişimde bulunduğunu belirten Yalçındağ, "Odalarımıza bu konuda bir tavsiye kararı yolladık. Ramazan ayında gelebilecek zamları göğüslemelerini istedik. Biz kasaplar olarak etiketleri değiştirmeyecek, Ramazan boyunca halkımızın rahat ve bolca et yiyebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

HTEKONOMİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109