Ramazan Bayramı’nda Doğa ve Tarih Turlarına İlgi Arttı

Ramazan Bayramı tatili için tur şirketlerinden tatil satın alan kişi sayısında geçtiğimi yıla göre yüzde 50 artış yaşandı. Tarih, doğa ve mavi turlara ilgi arttı.

Ramazan Bayramı’nda Doğa ve Tarih Turlarına İlgi Arttı
Ramazan Bayramı’nda Doğa ve Tarih Turlarına İlgi Arttı

 Recep Kenan/itvhaber.com

Ramazan Bayramı tatili için tur şirketlerinden tatil satın alan kişi sayısında geçtiğimi yıla göre yüzde 50 artış yaşandı.  Tarih, doğa ve mavi turlara ilgi arttı.

Turizm kuruluşlarının istatistiklerinde geçtiğimiz yıla oranla bu yıl Ramazan Bayramı tatili için tur şirketlerinden tatil satın alan yerli turist sayısında yüzde 50 artış yaşandı.

Türkiye’de yaklaşık 250 bin yerli turistin tatillerini tur şirketleri aracılığıyla gerçekleştireceğini ifade eden yetkililer, Ramazan Bayramı’nda tatil yapacak kişi sayısının 1 milyonu geçmesini beklediklerini söyledi.

Bu yıl Ramazan Bayramı için yapılan satışlarda önemli bir ilgi gördüklerin söyleyen Saklambaç Tur yetkilisi, Ramazan Bayramı’nda 3 ayrı tur düzenlediklerini belirtti.

Ramazan durgunluğu sonrası tatilcilerin bayramda turlara yoğun ilgi gösterdiklerinin altını çizen Saklambaç Tur yetkilisi düzenledikleri 3 ayrı tur ile farklı turist guruplarına beğenecekleri, hoş vakit geçirerek değişik yerler görecekleri bir tatil yaşatmak istediklerini söyledi.

“Şeker Tadında” Ramazan Bayramı Tatili

“Şeker Tadında” Ramazan Bayramı sloganı ile 25 – 29 Temmuz arasında 4 gün 3 gece olarak düzenledikleri Bodrum turu ile tatilcilerine deniz, güneş ve plajın en gözde mekanlarında bayram tatili vat ediyorlar.

 Bozcaada, Ayvalık ve Kazdağları’nda 3 gün – 4 gece

25 – 28 Temmuz tarihlerindeki Ramazan Bayramı turları kapsamında Bozcaada, Ayvalık ve Kazdağları’nı içeren 3 gün – 4 gece sürecek gezide Edremit Körfezi etrafı ve özelikle oksijen deposu olarak dünya literatürüne giren  Kaz Dağları’nda tatilcilerin mavi ve yeşile doyacakları bir tatil yaşayacakları vaat ediliyor.

Likya tarihi, Mavi ve Yeşilin Buluştuğu Akdeniz



Ramazan Bayramı süresince 25 – 29 Temmuz tarihleri arasında 4 gece 5 günlük bir gezide Akdeniz kıyılarındaki Likya uygarlığına ait kalıntılardaki tarih izlerinin gizemi ile Akdeniz kıyılarının maviyle yeşili buluşturan büyüsünü birlikte yaşayacakları 5 gün süreli bayram tatili öneriliyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2014, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER