Ramazan ayında et fiyatlarında artış olmayacak

Bakan Tüfenkci, Ramazan ayında et fiyatlarınında herhangi bir artış olmayacağının müjdesini verdi..

Ramazan ayında et fiyatlarında artış olmayacak
 Ramazan ayında et fiyatlarında artış olmayacak

Bakan Tüfenkci, Ramazan ayında et fiyatlarınında herhangi bir artış olmayacağının müjdesini verdi..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ramazan ayında et fiyatlarının yükseleceğine dair yapılan değerlendirmeler hakkında açıklamada bulunarak, "Ben bu tür spekülasyonlara inanamıyorum. Fiyatlarının kontrol altına alınarak aşağıya çekilmesiyle bu konudaki spekülasyonların da son bulacağına inanıyorum" dedi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rekabet Kurumu Başkanlığı İstanbul Temsilcili binasının açılış törenine katıldı. Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkci, Ramazan ayında et fiyatlarının yükseleceğine dair yapılan değerlendirmeler hakkında açıklamada bulundu. Bakan Tüfenkci, et fiyatlarınında herhangi bir artış olmayacağının müjdesini verdi.

Tarım bakanlığının bu konuda adımlar attığını söyleyen Bakan Tüfenkci, "Canlı hayvanda biz gümrük vergilerini sıfırladık. Ayrıca tarım bakanlığımız et balık kurumu vasıtasıyla ciddi anlamda hem et ithalatı yapıyor hem canlı hayvan ithalatı yapıyor. Ben bu tür spekülasyonlara inanamıyorum. Ben bu tür hareket edenlerin zarar edeceğine inanıyorum. Şimdi özellikle et balık kurumunun ithalatının bu anlamda hızlanmasıyla beraber bunun gerçekleşmeyeceğini şimdiden söyleyebilir. Zaten biz kontrol ediyoruz piyasaları. Bizim ithalatımızı sürekli bu anlamda canlı hayvan noktasına getirmememiz lazım. Kendi üretimlerimizi yapmamız lazım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu noktada gerekli çalışmaları yapıyorlar üretim bölgelerinin belirlenmesi oradaki üreticilere desteklerin artmasıyla beraber yem fiyatlarının kontrol altına alınarak aşağıya çekilmesiyle beraber bu konudaki spekülasyonların da son bulacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109