Peker Açıkalın, geçirdiği ''miyokard enfarktüsü'' nedeniyle tedavi altına alındı

Peker Açıkalın, geçirdiği ''miyokard enfarktüsü'' nedeniyle tedavi altına alındı

Peker Açıkalın, geçirdiği ''miyokard enfarktüsü'' nedeniyle tedavi altına alındı
Ünlü oyuncu elektroşokla hayata döndürüldü
Kalp hastası olduğu bilinen ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Peker Açıkalın, Kadıköy'de yaşadığı bir tartışmanın ardından kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Kalbinin birkaç kez durduğu belirtilen Açıkalın'a iki ayrı hastanede müdahale yapılırken, 10 dakika kalp masajı uygulandı. Açıkalın'ın sağlığı ciddiyetini koruyor.


Sinema ve tiyatro sanatçısı Peker Açıkalın, Kadıköy'de kızını almaya gittiği Özel Moda Fen İlköğretim Okulu'nun önünde bir trafik polisiyle park konusunda girdiği tartışmanın ardından kalp krizi geçirdi. Açıkalın'ın kalp krizi geçirmesine neden olan olayı onu abisi gibi sevdiğini söyleyen Barış Gül isminde yakını "Peker abi kızının özel okuluna okul müdürünü ziyaret etmek amacıyla gitti. Polisin yaptığı arabayı çekerim, çekmem tartışmasından sonra olaya okul müdürü de dahil olmuş. Müdür yaşlı olduğu için yirmi yaşlarındaki genç polis memuruna hakaret yağdırmış. Peker abim araya girerek, 'Neden yapıyorsun' dedikten sonra da polis Peker abiyi itmiş" diye anlattı.

"Elektro şokla hayata döndü"

Yaşanan tartışmanın ardından fenalaşan Açıkalın, özel bir araçla önce Kadıköy Şifa Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Açıkalın'ın sağlık durumuyla ilgili olarak hastaneden yapılan ilk açıklamada, "Solunumu ve dolaşımı durdu, tansiyon alamıyorduk. Kalp ve solunum canlandırma işlemine (CPR) başlandı" denildi. Açıkalın'a yapılan müdahaleler sırasında kalbinin üç kez durduğu ve elektro-şokla hayata döndürüldüğü belirtildi.

"İlk muayenede solunumu yoktu"

Açıkalın'ın sağlık durumuyla ilgili olarak verilen ilk bilgiler ise sanatçının sağlık durumunun ciddiyetini ortaya koydu. Açıkalın ile ilgili yapılan sağlık açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Hastamız siyonozeydi monitorize edildi. Ventriküler fibrilasyon da olduğu tespit edildi. Mavi kod verilip kalp ve solunum canlandırma işlemine (CPR) başlandı. Müdahale sırasında daha önceki hastalığı hakkında kardiyoloğundan bilgi alındı. Yapılan müdahale ve tetkikler sırasında Miyokard Enfaktüsü geçirdiği anlaşıldı. Acil koroner Angiografi gerektiği düşünüldüğünden Koşuyolu Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi ile görüşüldü. Gerekli müdahalenin yapılabilmesi için Kadıköy Şifa Kadıköy Hastanesi Kardiyoloğu eşliğinde ambulansımızla Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi'ne sevk edildi."

"Beyni 30 dakika oksijensiz kaldı"

Kalp hastası olduğu bilinen Açıkalın'ın Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi'ne getirilmesinin ardından, kendisine burada da müdahele edildi. Hastaneye getirildikten sonra Açıkalın'a 10 dakika kalp masajı yapıldı. Koşuyolu Kalp Hastanesi'nden edinilen bilgiye göre, anjiyo yapılan Peker'in kalbi durduğu için beyni oksijensiz kaldı ve beyin fonksiyonlarının düzene girmesi için ilaç tedavisinin başlandı.

"Yoğun bakıma bilinci kapalı geldi"

Ani kalp ritm bozukluğu sonucu Açıkalın'ın yaklaşık 30 dakika beyninin oksijensiz kaldığı ifade edildi. HABERTÜRK'e konuşan Kartal Koşuyolu Hastanesi Kalp Damar Cerrahi doktoru Fuat Büyükbayrak "Yoğun bakım ünitemize bilinci kapalı olarak geldi. Daha önce yapılan muayenesinde koroner arterler ilgili problem olduğu düşünülmüştü. Onunla ilgili anjiosu yapıldı, ancak önemli bir şey çıkmadı. Ancak olayın oluş anı ile hastaneye götürülüş anındaki süre, bilinciyle ilgili ciddi problem yaratabilecek düzeyde. Şu anda bilinci kapalı. Norolojik muayenlerde bilinci tam ne düzeyde olduğu belli değil. Bunun için yarın (bugün) tomografileri ve diğer tetikleri yapılacak. Net bilgi yarın (bugün) baş hekimlerimizce yazılı olarak bildirilecek" dedi.

"Net olarak konuşmak için beklememiz gerekiyor"

Açıkalın'ın ameliyat olmadığını söyleyen Büyükbayrak, "Sadece koroner anjiyografisi çekildi, orda herhangibi bir problem saptanmadı. Bilinci olmadığı için uyuyor. Herhangi bir müdahale yok, bilincinin açılmasını bekliyoruz" diye konuştu. Olay anında sonra ambulansın gecikmesiyle kötü olduğunu söyleyen Büyükbayrak, "Elimizden geleni yapacağız. Net olarak konuşmak için beklememiz gerekiyor" dedi.
Kadıköy Şifa hastanesinden aldıkları bilgiyi söyleyen Büyükbayrak, "Oranın doktorlarının ilettiği kadarıyla, ventriküler fibrilasyon ritim ciddi bir ritim problemi... Kalbin kasılması yoktur. Pompolayacak şekilde değildir en azından. Beyine kan gitmemesinde sıkıntı olabilir. Hastaneye gitme sürece dediğimiz nokta buradan kaynaklanıyor. Kalp durması değil ama ventriküler fibrilasyon dediğimiz kalbi çok hızlı çalıştırıyor" dedi.

Kızıyla birlikte Fransa'ya gitmek istiyordu

Açıkalın'ın Fransa'ya giderken kızını da yanında götürmek için belge almak amacıyla okula geldiği öğrenildi. Okul önünde yaşanan tartışmayı olayın görgü tanığı olan Oğuz Kurumuş ise şöyle anlattı: "Peker bey her zaman kızını almak için okula gelirdi. Biz kalp krizi geçiren kişinin o olduğunu bilmiyorduk. Ancak okulun önündeki tek şeritli tramvay yolu üzerinde bir çekici, yolu kapatan başka bir aracı çekerken okula doğru seyreden ambulans gördük. Ambulans, çekici yüzünden ilerleyemediği için çekicideki polis memurlarıyla okul müdürü arasında bir tartışma yaşandığını gördüm."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER