Otelde Rus kadın var mı

Otelde Rus kadın var mı

Otelde Rus kadın var mı
Otelde Rus kadın var mı
Türk kadın tatilcilerin otellere sorduğu ilk soru!
Mısır ve Tunus'ta meydana gelen halk ayaklanmalarından sonra yurtiçi ve yurtdışından gelecek yoğunluğu öngören seyahat acenteleri, fiyat artışından etkilenmemek ve tatilcilerin sıkıntı yaşamaması için Türkiye'deki otellerin odalarını satın almaya başladılar.

Bu kapsamda Anı Tur 600 bin, Jolly Tur 280 bin ve Odeon Tours da 80 bin kişilik otel odası kapattı. Bu ülkelerdeki olaylar nedeniyle Avrupa rezervasyonlarda Türkiye’ye doğru bir kayma yaşandığına dikkat çeken Odeon Tours İç Pazar Müdürü Akın Aksu, “Bu sene Türkiye'deki konaklama sektöründe olağandışı bir yığılma olacak. Bu durumun fiyatlara yansımaması için şimdiden odaları kiralıyoruz” dedi. Aksu, “Ancak tur operatörlüğü işi risk almayı zorunlu kılıyor. Ulaşmayı hedeflediğimiz 80 bin yolcunun ihtiyacına cevap verebilecek düzeyde kiralama ve bloklamaya gidiyoruz” diye konuştu.

KÜLTÜR VE YURTDIŞI TURLARINA DA GİRDİ

Şimdiye kadar Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden Türkiye'ye turist getiren Oti Holding bünyesindeki Odeon Tours, bu yıl Türkiye'de kültür turları ve yurtdışı pazarına açılma kararı aldı. Konuyla ilgili konuşan Akın Aksu, geçen yıl 65 bin tatilciye hizmet verdiklerini belirterek, “2011 yılında yüzde 23 büyüyerek, 80 bin yolcuya hizmet vermeyi hedefliyoruz. Outgoing ayağında 3500, kültür turlarında ise 4500 sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Şirketin mart ayında başlayacak kültür turları içerisinde Kartepe, Abant, Kapadokya, Beypazarı, Safranbolu, Düzce, Edirne, Asos, Karadeniz ve GAP bölgeleri bulunacak. Bu turların fiyatları 130 ile 830 lira arasında değişecek. Şirket Türkiye'den ise İspanya, Tunus, Fas, Tayland ve Mısır'a tatilci götürecek, Haziran ayına kadar sürecek erken rezervasyon dönemi hakkında bilgi veren Akın Aksu, Allianz ile yaptıkları iptal sigortası anlaşmasıyla tatilciye son dakikada iptal garantisi verdiklerini ifade etti. Dönem içerisinde 600 tesisle anlaşarak indirim sağladıklarını belirten Aksu, Gloria Hotels'in tek yetkili şirketi olduklarını, gelecek dönemde bu tür 'tek yetkili' anlaşmaların sayısını çoğaltacaklarını belirtti.

‘OTELDE RUS KADIN VAR MI?’
Geçen yıl Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı 3 milyonu geçip rekor kırarken, bazı Türk ailelerin otellerdeki Ruslardan rahatsız olup, erken rezervasyon döneminde daha az Rus turistin bulunduğu otelleri tercih ettiği belirtildi. Akın Aksu, yaz sezonuna göre yüzde 40 avantaj sağlayan erken rezervasyon dönemine yönelik yer ayırtmak için seyahat acentelerini arayan Türk kadın tatilcilerin 'Rezervasyon yaptıracağız ancak çok Rus kadın turist var mı?' diye sorduklarını belirtti. Aksu, çiftlerin tatilleri sırasında da bu tür şikâyetleri fazlaca aldıklarını söyledi. Odeon Tours'un çatı şirketi OTİ Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş ise bu tür şikâyetlerin doğru olduğunu belirterek, “Buna karşılık önceki yıl Ruslardan da 'Neden bu tesiste az Türk var' şeklinde şikâyet aldık” diye konuştu.

ŞARM EL ŞEYH’TEKİ 7500 RUS‘U TOPLAYACAK!
Mısır’da meydana gelen halk isyanının ardından Rusya hükümetinin bu ülkeye yapılan turların durdurulmasını istediğini anlatan OTİ Holding’in patronu Ayhan Bektaş, buradaki Rus vatandaşların tatillerinden dönme niyeti olmadığını söyledi. Bektaş buna rağmen Mısır’ın tatil bölgesi Şarm El Şeyh’te bulunan 7500 Rus turistin ülkelerine döndürülmesi için operasyon başlattıklarını ifade etti.

//www.guardian.co.uk
//www.visitrussia.org.uk/
//www.themoscowtimes.com/
//todayszaman.com/
//www.thehindu.com
//en.rian.ru/














//www.guardian.co.uk
//www.visitrussia.org.uk/
//www.themoscowtimes.com/
//todayszaman.com/
//www.thehindu.com
//en.rian.ru/


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109