OHAL 3 ay daha uzatıldı

Bakanlar Kurulu toplantısında, olağanüstü halin 3 ay süreyle uzatılması kararı alındı.

OHAL 3 ay daha uzatıldı
 OHAL 3 ay daha uzatıldı

Bakanlar Kurulu toplantısında, olağanüstü halin 3 ay süreyle uzatılması kararı alındı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Bakanlar Kurulu sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Toplantıda iki ana konunun ele alındığını belirten Kurtulmuş, bunlardan ilkinin referandum sürecinin değerlendirilmesi ve bundan sonrasına ilişkin yol haritası, ikincisinin ise olağanüstü halin yeniden uzatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilmesi olduğunu söyledi. 

Kurtulmuş, Türkiye'nin 16 Nisan'da yine tarihi bir anayasa değişikliğine imza attığını, yüzde 85'in üzerinde büyük bir katılımın gerçekleşmiş olmasının referandumun üzerinde durulması gereken hususlarından birisi olduğunu belirterek, tüm vatandaşlara teşekkür etti. 

Referanduma katılamayan ancak süreci takip eden tüm vatandaşlara da anayasa değişikliğinin hayırlı olmasını temenni eden Kurtulmuş, 18 maddelik anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da 25 milyonu aşkın vatandaşın 'evet' oylarıyla kabul edildiğini ve Yüksek Seçim Kurulunun nihai kararını belirtmesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte yürürlüğe gireceğini anımsattı. 

Kurtulmuş, "18 maddenin uygulamalarının milletimizin refahı için, milletimizin özgürlüğü için, demokrasimiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 
 
"Olağanüstü hal, 3 ay daha uzatılacaktır"

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, toplantının sonuçlarının kamuoyu ile paylaşıldığını belirtti. Kurtulmuş, “MGK, kendi uhdesinde olan olağanüstü halin uzatılmasıyla ilgili konuda Bakanlar Kurulumuza tavsiye kararında bulundu. Bakanlar Kurulu toplantımızda da MGK'nın tavsiye kararı ele alınarak, 19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 01.00'den itibaren olağanüstü halin 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin, TBMM'ye konunun arz edilmesiyle ilgili yazı kaleme alındı ve Bakanlar Kurulu kararı imzalandı. Böyle konu, TBMM’ye gelecektir. Ümit ederim ki TBMM’nin onayıyla olağanüstü hal, 3 ay daha uzatılacaktır.” diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109