Obama, NASA’dan Müslümanlara bilime yaptıkları katkıyı hatırlatmasını istemiş

Obama, NASA’dan Müslümanlara bilime yaptıkları katkıyı hatırlatmasını istemiş

Obama, NASA’dan Müslümanlara bilime yaptıkları katkıyı hatırlatmasını istemiş

Obama, NASA’dan Müslümanlara bilime yaptıkları katkıyı hatırlatmasını istemiş
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın müdürü Cahrles Bolden, ABD Başkanı Barack Obama’nın kendisinden NASA’nın İslam dünyası ile irtibata geçerek, Müslümanların tarihte bilime, matematiğe ve tekniğe yaptığı katkıyı hatırlatmasını istediğini açıkladı.

El Cezire televizyonuna verdiği röportajda Bolden, ‘’Başkan Obama benden, Müslümanlara, İslam ülkelerine ulaşmanın yollarını bularak, onların, tarih boyunca bilim ve tekniğe yaptığı katkıyı hatırlatarak onları da iyi hissettirmemi istedi’’ dedi.

Bolden, ‘’NASA’dan istediği diplomatic bir görev değil. Sadece, NASA olarak insanlık adına yaptıklarımıza, mümkün olduğunca çok insanın katıımını sağlamak istiyoruz’’ diye konuştu.

Uluslararası işbirliğinin en iyi Uluslararası Uzay İstasyonunun inşasında ortaya çıktığına dikkat çeken Bolden, ‘’Yani amaç tüm dünyanın en iyilerini sağlamak. Ve Müslüman ülkelerden çok fazla katkı imkanı var’’ dedi.

Tutucu medya NASA’ya ve Obama’ya yaylım ateşi başlattı

NASA Başkanının açıklaması, ABD’deki tutucu medyayı ayağa kaldırdı. Birçok tutucu köşe yazarı, uzay araştırmalarına Müslümanların yapacağı hiçbir katkı olmayacağını savunarak, Obama’yı ve NASA’yı eleştirdi. Bunlardan Neocon eğilimli National Review adlı derginin yazarı Elliott Abrams, ‘’NASA, Müslümanları tarihteki bilimel başarılarını hatırlatarak iyi hissetireceğine, bugünkü perişan eğitim seviyelerini hatırlatarak kötü hissetirmeli bence’’ diye yazdı. Abrams, John F. Kennedy’nin Sovyetlerle uzay yarışına girip, ‘’uzayı Sovyet tiranlığına bırakmadığını’’ hatırlatarak, Obama’nın, tam tersi bir yaklaşım sergilediği gerekçesiyle sert şekilde eleştirdi.

Tutucu medyanın yaylım ateşine tepki gösteren gazeteci Julie Millican ise, ‘’NASA yetkilisinin tamamıyla tartışma gerektirmeyen bir açıklama yapmasına rağmen aşırı sağcı medyanın şirazeden çıktığını’’ belirterek, ‘’Bu tutucaların tek biri bile neden İslam dünyası ile işbirliği yapmanın kötü olduğuna dair tek bir gerekçe bile söyleyemiyorlar’’ diye yazdı.
kaynak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109