Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti!

Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti.

Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti!
 Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti!

Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti

Ünlü Türk halk müziği sanatçısı olan Nuray Hafiftaş'a, kolon kanseri ve karaciğer kanseri teşhisi konuldu. Tedavisi devam eden Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş talimat!
Sanatçı Müşerref Akay,"Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle Nuray Hafiftaş'ın cenazesi devlet töreniyle kalkacak" dedi.
Kanser tedavisi gördüğü hastanede 54 yaşında vefat  eden Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın cenazesi, yarın İstanbul'da  defnedilecek.  Alınan bilgiye göre, Nuray Hafiftaş için yarın ikindi vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Sanatçının cenazesi, daha sonra Zincirlikuyu  Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Sanatçı Müşerref Akay, AA muhabirinin sorusu üzerine, "Sayın  Cumhurbaşkanımızın emriyle Nuray Hafiftaş'ın cenazesi devlet töreniyle kalkacak."  dedi.




Ünlü Türk halk müziği sanatçısı olan Nuray Hafiftaş'a, kolon kanseri ve karaciğer kanseri teşhisi konuldu. Tedavisi devam eden Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti. Peki, Nuray Hafiftaş kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Nuray Hafiftaş hakkında merak ettikleriniz…

NURAY HAFİFTAŞ YOĞUN BAKIMA ALINMIŞTI

Kötü haberi ünlü sanatçı Onur Akay Twitter adresinden verdi. Müşerref Akay'ın telefonda gözyaşları içinde anlattığını söyleyen Onur Akay, "Nuray Hafiftaş yoğun bakıma kaldırıldı. Müşerref Akay, telefonda gözyaşları içinde anlattı ve doktorları her an kötü haber alabilirsiniz, hazırlıklı olun demiş. Nuray Hafiftaş'ın durumu çok ağır ve çok ciddi. Aniden kötüleşen sanatçımız için lütfen dualarınızı eksik etmeyin" notunu düştü.

SON HALİ HAYRANLARINI ÜZMÜŞTÜ

Sanatçı dostlarının yalnız bırakmadığı Nuray Hafiftaş'ın son fotoğraflarda zayıf ve bitkin hali dikkatlerden kaçmamıştı.




NURAY HAFİFTAŞ NE KANSERİ?

Kolon ve Karaciğer kanseri teşhisi konulan 53 yaşındaki Nuray Hafiftaş'ın rahatsızlığı Facebook sayfasında paylaştığı hastane fotoğrafıyla ortaya çıktı.

Fotoğrafın altına “Kemoterapiye devam... Allah tüm hastalara şifalar versin inşAllah. Hayırlı kandiller” notunu düşen Hafiftaş Temmuz ayında ameliyat olmuştu.



NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR?

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 yılında Çıldır'da doğdu.

İlkokulu Taksim'de okudu.

 İTÜ Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı.

Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

 Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran sanatçının 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var.

 Bunlardan "Ayrılık Nikahı", "Yalan Dünya" ve "İsyan Ediyorum"u Kibariye, "Hasret" ve "Gurbet"i ise İzzet Yıldızhan okudu. Sanatçının son albümünde ise kendisine ait Be Hey Gafil ve "Yavrular isimli iki bestesi bulunuyor.


 Türk Halk Müziği'nin çağdaş, otantizm'e asla ihanet etmeyen ama teknoloji'ye açık bir neferi oldu. Zaman oldu kendi kulvarında birlikte yarıştıkları meslektaşlarının albümlerinde vokal yapacak kadar alçak gönüllü ve özverili oldu.

 Nuray Hafiftaş'ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. "Eyvah Gönül" de ürettikleri eserlerden biri.

 Star Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkan 'Yazı Bir Dert Kışı Bir Dert' isimli son albümünün prodüktörlüğünü Yusuf Savaş üstlendi. 12 eserden oluşan bu albüm yaklaşık dört yıl aradan sonra çıktı.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER