Noterleri üzecek karar! Sanayi Bakanı Nihat Ergün, noterlerin yeniden yapılanmaya gideceğini açıkladı

Noterleri üzecek karar! Sanayi Bakanı Nihat Ergün, noterlerin yeniden yapılanmaya gideceğini açıkladı

Noterleri üzecek karar! Sanayi Bakanı Nihat Ergün, noterlerin yeniden yapılanmaya gideceğini açıkladı
Noterleri üzecek karar!
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, noterlerin yeniden yapılanmaya gideceğini açıkladı

Bürokrasinin azaltılması çalışmaları kapsamında kamu kurumlarına mükerrer olarak verilen her tür belgenin, tek bir kuruma ibraz edilmesini ve diğer kurumların kullanımına açılmasını da sağlayacaklarını belirten Bakan Ergün, “Bakkal dükkanlarına nasıl yeniden yapılanmayı öğütlüyorsak noterler için de yeniden yapılanmayı ve onun için yeni mekanizmalar kurmayı geliştireceğiz. Bu kadar çok noter olmayacak mesela o zaman. Daha az olacak, daha organize olacak, daha nitelikli başka tür işler ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.

DİRENİŞ GÖRÜRÜZ
Bürokrasiyi azaltırken, direnişlerle karşılaşılacaklarını da ifade eden Bakan Ergün, şunları söyledi: “Her yenilik bir bürokratik mekanizmayı devre dışı bırakıyor. Aynı zamanda bazı kurumlar için bir gelir kaynağını da ortadan kaldırıyor. Maliyetleri indiriyor. Büyük mağazalar var, marketler var, bu bakkalların yeniden yapılanmasını zorunlu hale getiriyor, birleşmeleri lazım diyoruz. İşte iki yapı arasında entegrasyon kurulması lazım diyoruz, tamam doğru ama öbür taraftan şirket kuruluşlarında elektronik imza ile evinden şirket kurmayı gerektiriyoruz. Ana sözleşmelerde artık bir noter tasdikinin olmayacağı bir döneme gideceğimizi görüyoruz. O zaman göreceğiz, noter arkadaşlarımız bir direniş gösterecekler. Diyecekler ki ‘ne olacak bizim harçlardan aldığımız paylar, noter tasdik ücretleri’... Olmayacak. Bir mekanizma devreden çıkıyorsa, çıksın o mekanizma devreden ve insanlar işlerini daha hızlı yapsınlar.”

PROJESİ OLMAYAN KOBİ'YE DESTEK YOK
KOBİ’LERİN de halka açılmasını sağlayacak ve böylece bankalara olan bağımlılığı azaltacak bir düzenleneme üzerinde çalıştıklarını anlatan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, çalışmaları şöyle anlattı: “Hazırladığımız son teşvik paketiyle, KOSGEB’i kredi sağlayan bir kurum olmaktan çıkardık, eğitici, yönlendirici ve teşvik edici bir yapıya kavuşturduk. Bu hamleler, orta ve uzun vadede çok önemli faydalar üretecek, destek ve teşviklerin bölge ve sektör özelindeki sorunlara çözüm üretme kabiliyetini artıracak. Mesela proje destek programı... KOBİ’ler proje yapma konusunda zayıflar. Proje yapmayı öğrenmeleri gerekiyor ama. Eğer bizden bir destek alacaklarsa proje yapmayı öğrenecekler. ”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109