Nostaljinin bedeli 20 TL

Nostaljinin bedeli 20 TL

Nostaljinin bedeli 20 TL
Keşke sezon bitmese Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin kumu, havası ve 18 kilometrelik kumsalıyla dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde tatilcilerin yeni gözdesi kumsalda at binmek ve faytonlarla nostaljik geziler oldu.

Sarımsaklı'da kumsalda at binmenin keyfinin bambaşka olduğunu kaydeden at meraklısı tatilciler, çölü anımsatan kumsalda sabah ve akşam serinliğinde atların üzerinde gezmenin inanılmaz bir keyif olduğunu vurguluyorlar.

Uysal atlarla yapılan gezintilerin 3 TL olan fiyatı nedeniyle büyük talep gördüğünü belirten at sahipleri ise, her gün yevmi yelerinin yaklaşık 50 TL'ye geldiğini belirterek, "Böylelikle hem atlarımızın hem de ailemizin ekmeğini çıkarıyoruz. Keşke yörede turizm sezonu hiç bitmese" diyerek hayıflanıyorlar.

Öte yandan, Sarımsaklı'da tatilciler tarafından en çok ilgi görenlerden yükselen trendlerden birinin de faytonlar olduğu gözleniyor. Özellikle akşam saatleriyle, hava karardıktan sonra tatilcilerin ailecek binip nostaljik gezinti yaptığı faytonların, Maliye Kampı önüne kadar gidip geriye dönme bedeli 15 TL iken, Sarımsaklı merkezden, Başbakanlık Sosyal Tesisleri'ne kadar olan mesafenin bedeli de 20 TL olmasına rağmen ilginin her geçen gün daha da arttığı belirtiliyor.

İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109