Neve Şalom'da İftar Yemeği

Neve Şalom'da İftar Yemeği

Neve Şalom'da İftar Yemeği
Neve Şalom'da İftar Yemeği

Türk Musevi Cemaati'nin, Neve Şalom Sinogogu'nda düzenlediği iftar yemeğine siyaset, iş ve basın dünyasından çok sayıda davetli katıldı.


Türk Musevi Cemaati'nin, Neve Şalom Sinogogu'nda düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Hahambaşı İsak Haleva hoşgörü, sevgi ve barış mesajları verdi. Gecede yaptığı konuşma ile ülkesinde yaşanan felaketlerle ilgili bilgi veren Pakistan İstanbul Başkonsolosu Yousuf Junaid yardımlar için teşekkür etti.

Türk Musevi Cemaati'nin Neve Şalom Sinogogu'nda verdiği iftar yemeğine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Musevi Cemaati önde gelenleri, gazeteciler, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

"GÜZELLİĞİN DEĞİŞİK GÖRÜNTÜLERİYİZ"

Sinagogda okunan ezanla birlikte, davetliler yemeklerini yedi. Yemek sonrası bir konuşma yapan Hahambaşı İsak Haleva, "Dinimiz, diyanetimiz farklı ama bizler bir bütünün tamamlayıcı unsurlarıyız. Bir güzelliğin değişik görüntüleri olabilmeyi başarabilmişiz. Bunu ne pahasına olursa olsun korumalıyız, güçlendirmeliyiz." diye konuştu

"ANADOLU VE İSTANBUL HOŞGÖRÜSÜNE VURGU"

Gecede konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Anadolu'nun bir hoşgörü toprağı olduğunun, iftar vesilesiyle oluşturulan güzel ortamın samimi bir şekilde geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Böyle bir birlikteliğin sadece İstanbul'da yaşanabileceğini vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un bir barış kenti olduğunu ve bu barışı asırlardır dünyaya haykırdığını belirtti.

PAKİSTAN BAŞKONSOLOSU FELAKETLE İLGİLİ KONUŞTU

Geceye katılan Pakistan İstanbul Başkonsolosu Yousuf Junaid de konuşma yaptı. Ülkesinde yaşanan felaketlerle ilgili bilgi veren Junaid, yapılan yardımlar için teşekkür etti, yardımları unutmayacağız dedi. Junaid, bu felaketin altından tek başlarına kalkmalarının mümkün olmadığını söyledi

SİNAGOGDA NAMAZ

Neve Şalom Sinagogu'ndaki iftar programı Türkçe ve İbranice yapılan dualarla sona erdi. Neve Şalom Sinagogu içerisindeki mescitte müslüman davetliler namaz kılma imkanı da buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER