Nakledilen diğer uzuvları da uyum sorunu nedeniyle alındı

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesinde çift kol ve çift bacak nakli yapılan, dün sol bacağı alınan Şevket Çavdar'ın nakledilen diğer uzuvları da alındı.

Nakledilen diğer uzuvları da uyum sorunu nedeniyle alındı
Alınan bilgiye göre, vücudun kalp dolaşım ve kan sisteminin nakledilen uzuvları idame ettirememesi nedeniyle operasyon yapılarak iki kol ve sağ bacak da alındı.
Çavdar'ın tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, yüz nakli olan Cengiz Gül'ün de sağlık durumunun iyi olduğu ve yarın uyandırılmasının planlandığı belirtildi.

İYİ NİYETLİ AMA ZORLANMIŞ BİR NAKİL

"DÜN GECEYE KADAR HER ŞEY NORMALDİ"

Dün sol bacağı, bugün ise diğer uzuvları alınan nakil hastası Şevket Çavdar'ın ailesi, operasyonun başarısız olmasından dolayı üzüntü yaşıyor.

Hastanede Çavdar'ın sağlık durumunu takip eden aile bireyleri, hastalarının bir an önce yoğun bakımdan çıkmasını ümit ettiklerini belirtti.
 
Şevket Çavdar'ın ağabeyi Hüseyin Çavdar, kardeşinin eski sağlığına kavuşacağı yönünde umutlu olduklarını, ancak uzuvların alınmasından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Doktorların kendilerine, kardeşinin kalbinin yetersiz olduğunu ve çalışmadığını, yüksek tansiyon sorunu bulunduğunu belirterek, hastanın hayatını riske atmamak için uzuvları almak zorunda olduklarını dile getirdiklerini anlattı.

"DOKTORLAR ÇOK ÜZGÜN"

Hüseyin Çavdar, “Doktorlar çok üzgün, temennimiz kardeşimin buradan sağ salim çıkmasıdır” diye konuştu. Ağabey Çavdar, annelerinin henüz durumdan haberdar olmadığını ifade etti.

Üvey ağabey Osman Gündoğan da “Doktorları, Şevket'in sağlık durumunun iyi olduğunu söylediler. Herhangi bir hayati tehlikesi yokmuş. Üzüldük, elimizden bir şey gelmiyor, bekliyoruz. Dün saat 23.00'e kadar her şey iyiydi, sonra her şey tersine döndü” dedi.

Osman Gündoğan, Çavdar'ın yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğünü ifade etti.

HACETTEPE'DEN İLK AÇIKLAMA


Hacettepe Üniversitesi (HÜ), iki kol ve iki bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın nakil ameliyatının başarılı geçtiğini, ancak ilerleyen süreçte kalp-damar ve kan sisteminin nakledilen dokuların idamesini sağlayamadığından sol bacağın, ardından metabolik komplikasyonların ortaya çıkması üzerine uzuvların aile bilgisi dahilinde alındığını bildirdi.

Dün sol bacağı bugün de diğer uzuvları alınan Şevket Çavdar'ın sağlık durumuna ilişkin üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İki kol ve iki bacak nakli yapılan hastamızın ameliyatı daha önce basın toplantımızda bildirdiğimiz gibi başarılı geçmiş, ancak daha sonraki açıklamamızda da belirtildiği üzere, hastanın kalp-damar ve kan sisteminin hastamıza nakledilen dokuların idamesini sağlayamaması nedeni ile sol bacak ameliyat sonrası birinci günde bilimsel kurulun kararı ve ailenin onayı ile alınmıştı.

Devam eden süreçte dokuların idamesi kısmen sağlanmış, ancak bu sorunlara metabolik komplikasyonların da eklenmesi üzerine bilimsel kurulumuz toplanmış ve hastanın nakledilen ekstremitelerin bu sorunların çözülmesi için kademeli olarak alınmasına karar verilmiştir. Aile bilgilendirilerek ekstremiteler alınmıştır. Hastamız, ameliyathane yoğun bakımında izlenmektedir. Kritik dönem devam etmektedir.”

Açıklamada, yüz nakli gerçekleştirilen Cengiz Gül'ün de sorunsuz olarak izlendiği, hafta içi uyandırılmasının planlandığı ifade edildi.

AA

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2012, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109