Muğla'da toplu katliam paniği

Muğla'da toplu katliam paniği

Muğla'da toplu katliam paniği
Muğla'da toplu katliam paniği

Eşinin çalıştığı restoranda bekçiyi öldüren ve daha sonra ailesini, "hepinizi öldüreceğim" deyip kaçan zanlı polisi alarma geçirdi

Muğla'da, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kişi, eşinin çalıştığı restoranın bekçisini başına odunla vurarak öldürdü.

Cinayet öncesi 'sizi öldüreceğim' diyerek tehdit ettiği eşi, kızı ve bir mahalle sakininin evlerinin kapılarını çamaşır ipi ile sıkıca bağlayan 58 yaşındaki zanlı, vatandaşların ilk cinayetin ardından kanlı elbise ile kendisini görmesi üzerine paniğe kapılarak kaçtı. Emniyet güçleri, eşkal doğrultusunda cinayetin işlendiği bölge ve çevresinde arama başlattı fakat bir sonuç alınamadı.

TEHDİT EDİLENLER KORUMAYA ALINDI
Katil zanlısının tehdit ettiği kişiler, emniyet tarafından evlerinden alınarak güvenli yerlere yerleştirildi. İddiaya göre, Mustafa O. (58), pazar günü Karabağlar Yaylası Keyfoturağı restoranda bulaşıkçılık yapan eşi Sakine O.'yu görmeye gitti. Restoranda gece bekçiliği yapan Yalçın Durmaz(74), alkollü olduğu öğrenilen Mustafa O.'yu restorana almadı. Bunun üzerine Mustafa O., Yalçın Durmaz'ı tehdit ederek restorandan ayrıldı.

Pazartesi gecesi saat 01.30 sularında yeniden restorana gelen Mustafa O., tartıştığı Yalçın Durmaz'ı başına odunla vurarak bayılttı. Mustafa O., daha sonra gürültü çıkmaması için Yalçın Durmaz'ın ağzını bantladı ve elindeki odunla vurmaya devam etti. Durmaz'ın öldüğünden emin olan Mustafa O., olay yerinden ayrıldı. Gürültüleri duyan vatandaşların kendisini görmesiyle paniğe kapılan Mustafa O., gece karanlığından faydalanarak izini kaybettirdi.

KAPILARI BAĞLADI
Emniyet güçlerinin olay yerine gelmesinin ardından yapılan inceleme sonrası çevredeki vatandaşlar katil zanlısı Mustafa O.'yu tarif etti. Bunun üzerine bilgi almak için ilk olarak eşi Sakine O.'nun evine gidildi. Polisler, Sakine O.'nun evinin kapısının çamaşır ipiyle sıkıca bağlanmış olduğunu fark etti. Sakine O.'nun iple ilgili bilgisinin olmadığını ve eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini söylediği belirtildi.

Bunun üzerine, zanlının başka cinayetler işleyeceğini düşünen polis ekipleri kızı Sebahat Ç.'nin evine gitti. Sebahat Ç.'nin evinin kapısının da aynı iple sıkıca bağlandığını gören polis daha sonra Mustafa O. tarafından tehdit edilen Nihat isimli bir mahalle sakininin evinin kapısının da iple bağlandığını belirledi. Polisler, toplu cinayet işlemeyi planladığı düşünülen Mustafa O.'yu yakalamak için takviye ekiplerle birlikte sabaha kadar Karabağlar Yaylasını didik didik aradı ancak bir sonuca ulaşamadı.
Polisler, katil zanlısının tehdit ettiği kişileri evlerinden alarak yakınlarının yanına yerleştirdi.

BİZİ DE ÖLDÜRECEK
Katil zanlısının kızı Sebahat Ç., babasının cinayet işlediği restorana gelerek uzun süre gözyaşı döktü. Sebahat Ç., babasının psikolojik sorunları olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Günlerdir annemi beni ve Nihat isimli bir tanıdığını öldüreceğini söylüyordu. Bundan önce babam, eşim Ergun'u döverek burnunu kırdı. Annemi de öldürüp çalıştığı işyerindeki kavak ağacının dibine gömeceğini söylüyordu. Bu nedenle kendisini emniyete şikayet ettik. Yakalanmazsa sıradaki öldüreceği kişiler biz olacağız.
Çocuklarımın ve ailemin can güvenliği tehdit altında. Babamın bir an önce bulunmasını istiyorum. Öldürdüğü Yalçın Durmaz çok iyi bir insandı, kimseye zararı yoktu. Neden öldürdü bilmiyorum."

KATİL ZANLISI KAYIP
Katil zanlısı Mustafa O., işlediği cinayetin ardından cinayet aleti olan odun parçası ve kanlı giysileriyle ortadan kayboldu. 15 kişilik bir ekip oluşturan emniyet güçleri sabaha kadar çevre bölgelerde arama çalışması yaptı ancak bir sonuç alamadı. Yapılan ilk inceleme sonrası cinayet işlenen yerin 15 metre yakınında zanlıya ait olduğu belirlenen bir bıçak, hırka ve öldürmeyi düşündüğü kişilerin kapılarını bağladığı ipin parçaları bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri bu delilleri toplayarak incelemek üzere laboratuvara götürdü.

24 YIL HAPİS YATTI
Cinayete kurban giden Yalçın Durmaz'ın, yıllar önce işlediği bir cinayet nedeniyle 24 yıl boyunca cezaevinde kaldığı ve cezasını tamamlayarak serbest bırakıldığı öğrenildi. Durmaz'ın çevresinde sevilen biri olduğu ve yaklaşık dört aydır restoranda gece bekçiliği yaptığı öğrenildi. Yalçın Durmaz'ın cesedi savcının incelemesinin ardından Muğla Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Cinayeti haber alan yakınları olay yerine gelerek uzun süre gözyaşı döktü. Yalçın Durmaz'a Muğla Devlet Hastanesi'nde otopsi
yapılacağı açıklandı.

İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109