Moskovada Sıcaklar Rekora Doynuyor

Moskovada Sıcaklar Rekora Doynuyor

Moskovada Sıcaklar Rekora Doynuyor

Soğuk hava rekorlarına alışık olan Rusya, bu yaz sıcak hava rekorları ile de tanışmaya başladı.

Her gün ülkenin farklı yerlerinden yeni sıcaklık rekorları gelmeye başladı. Moskova’da geçen hafta resmi kayıtlara geçen 33 derecelik sıcaklıkla 72 yıllık rekor kırılırken, cumartesi günü ise kayda alınan 35 derecelik sıcaklıkla en son 1951 yılının temmuz ayında görülen 34,7 derecelik rekorda geride bırakılmış oldu.

 
Hayat şartlarını olumsuz etkileyen hava sıcaklıkları, Moskovalıları da şaşırtmış durumda. Serinlemek için park ve bahçelerdeki fıskiye ve havuzlara giren Moskovalılar sıcaklardan bu şekilde korunmaya çalışıyor. Yeni evlenen çiftlerin uğrak yeri olan Poklonnaya Gora’da (Zafer Parkı) sıcaklardan etkilenen gelin ve damatlarında serinlemek için havuza girmeleri ise ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

 
Moskova Nehri üzerinde kurulan ve yüzme izni verilen plajlar yetersiz kalırken, plajlardaki görüntüler ‘Burası Moskova mı?’ dedirtti. Antalya ve ya Bodrum sahillerinden farksız bir görüntüye sahip olan bu plajlarda canlı DJ performansı eşliğinde köpük banyosu ile eğlence doruğa çıkıyor. Moskova’daki plajlarda göze çarpan en önemli özellik ise tatil için gittikleri, Türkiye ve Mısır biraz da Yunanistan sahillerinde gördüklerini plaja yansıtmış olmaları. Çünkü plajlarda nargile dâhil, masaj, su kayağı, sörf, jet ski ve kaydırak gibi plajların vazgeçilmezlerinin hemen hepsini görmek mümkün. Hafta sonu plajlarda yer bulmak neredeyse imkânsız olurken, hafta içi de saat 17’den sonra plajlar yine ana baba günü oluyor.

 
Bu arada aşırı sıcaklar iş verimini de düşürürken, iş yerlerinde öğle tatili tartışmaları da başladı. Moskova’da, bazı iş yerleri işi evden veya açık havadan yönetmeye izin verirken, bir kısım iş yerleri ise, işe geç saatte gelip geç saatte çıkışı uygulamaya başladı. Hatta eve geç dönmek zorunda kalacak olan çalışanlarına taksi parası dahi vermeye başladılar. Bir kısım ofislerde ise, iş verimini artırmak için iş yerinde duş alma ve bu şekilde serinlemeye izin verildi.

 
KLİMALAR YOK SATIYOR

 Öte yandan yaşam düzenini değiştiren aşırı sıcaklar nedeniyle serinlemeye yönelik birçok ürünün satışları da birden büyük bir artış gösterdi. Moskova’da dondurma ve soğuk içecek satılan yerlerde kuyruklar oluşurken, birçok büfe ve marketler de içecekleri soğutmaya yetiştiremediler. Anormal sıcaklarda en çok ilgi gören ve talep artışı yaşanan bir diğer ürün ise klimalar oldu. Durum böyle olunca ve yoğunluk da artınca birçok kişi klima almakta ve alınan klimaları ev ve işyerlerine monte ettirmekte zorluk çekti.

 Siyamend KAÇMAZ- MOSKOVA - DHA
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER