Moskova havaalanına intihar saldırısı

Moskova havaalanına intihar saldırısı

Moskova havaalanına intihar saldırısı
Moskova havaalanına intihar saldırısı  Moskova'daki Domodedova havaalanının dış hatlar terminalindeki gelen yolcu bagajlarının bulunduğu bölümde meydana gelen patlamaya terörist saldırının yol açtığı ve saldırıda 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Patlamayı incelemek için oluşturulan soruşturma komitesi tarafından yapılan açıklamada, havaalanındaki patlamaya terörist saldırının neden olduğu, saldırıda 35 kişinin öldüğü 130 kişinin yaralandığı belirtildi.

 İşte Moskova'daki patlamadan ilk görüntüler...

Bu arada, polis geçen yıl mart ayında başkent Moskova'daki metrolarda arka arkaya meydana gelen terörist saldırıları göz önünde bulundurarak olası ikinci veya üçüncü bir saldırının metro veya havaalanlarında meydana gelmesini önlemek için yoğun güvenlik önlemleri almaya başladı.

Rusya'da son yıllarda meydana gelen büyük saldırılar:

İLK HABERLER

İngilizce yayın yapan "Russia Today" televizyonu, polisin yaptığı açıklamada, Rusya'nın en büyük ve trafiği en fazla olan Domodedova havaalanındaki patlamaya bir veya birden fazla intihar eylemcisinin yol açtığının belirtildiğini kaydetti.

Patlamanın yerel saatle 16:40'da (TSİ 15:40) meydana geldiğini belirten ajans, bir görgü tanığının, bazı yaralıların bagajların alındığı bölüme getirildiğini söylediğini ifade etti.

Rus basını, patlamanın intihar saldırısı olma ihtimali olduğunu belirtirken, görgü tanıkları bagaj alma bölümünde yoğun bir duman olduğunu kaydettiler.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Domodedova havaalanındaki patlamanın ardından Moskova'daki Vnukova ve Şeremetyevo havaalanlarında ve metrolardaki güvenlik önlemleri olağanüstü şekilde artırıldı. Domodedova havaalanına yapılan bazı uçuşların başkentteki Vnukova ve Şeremetyevo havaalanlarına yönlendirildiği belirtildi.   

MEDVEDEV DAVOS'A GİTMİYOR

Rusya Devlet Başkanı Medvedev, ilk gelen bilgilerin patlamanın terör saldırısı olduğunu gösterdiğini belirterek eylemin sorumlularının yakalanacağını ve gerekli cezaya çarptırılacağını söyledi.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı'nın intihar eylemi sonrasında Davos Ekonomik Forumu'na katılmasının ertelendiği açıklandı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Recep Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da Moskova Domedodovo Havaalanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin'e taziye mesajı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Moskova Domedodovo Havaalanında meydana gelen patlama dolayısıyla çok sayıda vatandaşınızın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını derin üzüntüyle öğrendim.

Bu vesileyle, size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rus halkına, Türk milleti ve şahsım adına, taziyelerimi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyorum.''

AJANSLAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109