Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü

Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü

Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü
Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü

Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri'nin ilk gününde, Ahmet Özhan konseri ve ilk sema ayini yapıldı.
 

7-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri'nin ilk gün programı, akşam da Mevlana Kültür Merkezi'nde devam etti.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru'nun da izlediği programa, Türkiye ve dünyadan çok sayıda Mevlana dostu katildi.

Program, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan'ın, topluluğun diğer üyeleriyle birlikte verdiği Türk Tasavvuf Müziği konseriyle başladı.

Ahmet Özhan konserinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu uyeleri de sema ayini gerçekleştirdi.

Tasavvuf müziği eşliğinde 4 bölüm halinde yapılan, her bölümde farklı ışıklarla desteklenen sema gösterisi, törene katılanları adeta büyüledi.

Etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan'ın konserleri, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun sema ayinleri ile paneller, söyleşiler, Mevlana'ya Gönül Verenler Çalıştayı ile 17 Aralıktaki Şeb-i Arus törenine kadar devam edecek

Hz. Mevlana hakkında daha fazla bilgi için tıkla

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER