METOROLOJİ'DEN İSTANBULA SEL UYARISI

METOROLOJİ'DEN İSTANBULA SEL UYARISI

METOROLOJİ'DEN İSTANBULA SEL UYARISI
Yurdun kuzeybatı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Meteoroloji İstanbullular'ı sağanak yağış ve sel tehlikesine karşı uyardı.

Kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya, Çorum, Artvin ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinde Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çanakkale, Çankırı ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ile Ankara'nın Beypazarı, Nallıhan, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Güdül ilçelerinde kuvvetli, gece saatlerinde İstanbul il genelinde aşırı olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Trakya'da hissedilir derecede (5 ila 7 derece) olmak üzere Marmara ve Kıyı Ege'de azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcakları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Beypazarı, Nallıhan, Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor 32

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri ilçelerinde, akşam saatlerinde il genelinde kuvvetli, gece saatlerinde aşırı olması bekleniyor.

(kaynak www.haberturk.com)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER