Meteorolojiden Çarşamba ve Cuma Uyarısı

Kar yurtta etkisini sürdürüyor. Uzmanlar, “Özellikle Çarşamba ve Cuma gününe dikkat" diyor.

Meteorolojiden Çarşamba ve Cuma Uyarısı

 Kardan İstanbul ve Ankara da nasibini alacak.Haftalardır Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı bu hafta da devam edecek. Özellikle Çarşamba ve Cuma günü bütün yurtta kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar da mevsim normallerinin 5-6 derece altında seyredecek.

Kar Yağışı Yeniden Başladı

Türkiye yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girdi. Kar yağışı yine tüm yurtta kendini gösterecek. Uzmanlar özellikle Çarşamba ve Cuma günü için uyarıyor.

 Meteoroloji Uzmanı İlker Koç, “Haftasonuna kadar soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkili olacak. Çarşamba günü Edirne Kırıklareli dışında tüm yurtta yağış bekliyoruz" dedi.

Yağışlar kıyılarda yağmur, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Cuma Günü Tüm Yurtta Kar Var

Perşembe günü ise kar yağışı doğu bölgelere kayacak. Ancak Cuma günü yine tüm yurtta kar olacak.

Meteoroloji Uzmanı İlker Koç, "Cuma günü ise yurdun büyük bir bölümü yağışlı havanın etkisinde. Cuma günü görülecek olan yağışlar Akdeniz kıyı kesimlerinde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur, yağış olan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak" şeklinde konuştu.

Ankara ve İstanbul’da Kar’dan Nasibini Alacak

Ankara ve İstanbul da yoğun kar yağışından nasibini alacak. Meteoroloji Uzmanı Koç, bu konuda şunları söyledi:

“Çarşamba günü öğle saatlerine kadar Anadolu yakasında yoğun olarak kar ve karla karışık yağmur bekliyoruz. Perşembe günü kar İstanbul'da yağmur şeklinde görülecek. Cuma günü yine İstanbul'da yoğun kar yağışı beklentimiz var."
trt haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109