Memorial'ın % 40'ı İngiliz ve Katarlıların

Memorial'ın % 40'ı İngiliz ve Katarlıların

Memorial'ın % 40'ı İngiliz ve Katarlıların
Memorial'ın % 40'ı İngiliz ve Katarlıların
Memorial Sağlık Grubu'nun azınlık hisselerini İngiliz ve Katarlı yatırım fonları satın aldı.


İSTANBUL-İngiliz ARGUS Capital ve Qatar First Investment Bank, Memorial Sağlık Grubu’nun %40 hissedarı oldu.

İstanbul’da 3 hastane 2 tıp merkezi, Antalya’da 1 hastane ve halen devam eden projeleri olan Memorial; yaklaşık 2 yıldır çeşitli gruplarla yaptığı görüşmeleri sonlandırarak, İngiliz ARGUS Capital ve Katar First Investment Bank Yatırım fonları ile anlaştı. Anlaşma kapsamında Memorial % 40 azınlık hissesini İngiliz ARGUS Capital ve Qatar First Investment Bank’a devrederken, Turgut Aydın ve ailesi hisselerin %60’ını tek başına elinde bulundurmaya devam ediyor.

Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, “Sağlık sektörü ailemizin ana iş kolu olmaya devam edecektir.  Yeni ortaklarımızın tecrübeleri ve  uzmanlıkları, Memorial Sağlık Grubu’na büyük katkı sağlayacaktır. Her iki kurum da Memorial’ın gelişmekte olan sağlık sektöründeki lider konumunu sürdürme yönündeki vizyonumuzu paylaşmaktadır” diye konuştu.

Katar First Investment Bank (QFIB) Başkanı Abdullah Bin Fahad Bin Ghorab Al Marri ise ortaklıkla ilgili şöyle konuştu:

 “Bu bizim sağlık sektöründeki ikinci anlaşmamız ve inanıyoruz ki; Memorial Sağlık Grubu’ndaki hissemiz gözle görülür bir gelişmeyle sonuçlanacak. Memorial’in dikkatimizi çekmesinin en büyük nedeni gelirlerini 2001’de 8,73 milyon USD’den 2009’da 87,83 milyon USD’ye yükseltmesi ve istikrarlı yatırımları. Bu kadar kısa zamanda bu kadar büyüme kat etmesi, sektördeki konumu ve vizyonu nedeniyle Memorial’i tercih ettik.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER