Mehmet Ali Birand anılıyor

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand’ı vefatının 2. yıldönümünde anılıyor

Mehmet Ali Birand anılıyor
Mehmet Ali Birand anılıyor

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand’ı vefatının 2. yıldönümünde  anılıyor

Türk televizyon haberciliğinin efsane isimlerinden gazeteci Mehmet Ali Birand’ın vefatının üzerinden tam iki yıl geçti. Ölümünün ikinci yılında  Anadoluhisarı’ndaki kabri başında anıldı.

Birand, 17 Ocak 2013 tarihinde safra kesesindeki stent değişimi için hastaneye yatmış, ancak kalbinin durması nedeniyle yaşamını yitirmişti. Birand’ın ani ölümü büyük üzüntüye neden olmuştu.


Mehmet Ali Birand Kimdir

9 Aralık 1941 yılında İstanbul’da doğan ve Galatasaray Lisesi mezunu olan Mehmet Ali Birand’ın gazetecilik serüveni okulu bitirdikten sonra dil eğitim için Londra’ya giderken tanıştığı Abdi İpekçi’yle başladı. Önce kısa bir süre Londra ardından 20 yıl boyunca Milliyet’in Brüksel muhabiri olarak çalışan Birand, 1985 yılında Belçika’da TRT1 için 32′nci Gün programını hazırlayarak, televizyon dünyasına girdi.

1991 yılında Türkiye’ye dönen Birand, 1992 yılında Sabah gazetesine transfer oldu. 32′nci Gün programını da Show TV’ye taşıyan gazeteci, 28 Şubat askeri müdahalesinde yaptığı programlar nedeniyle andıçlandıktan sonra ATV, Cine 5 gibi kanallarda çalıştı.

Türkiye’de 28 senedir süren en uzun soluklu programı 32′nci Gün ile Ali Kırca, Can Dündar, Cüneyt Özdemir gibi habercileri medya dünyasıyla tanıştıran Birand, 1999 yılında Aydın Doğan ile anlaşarak, Doğan Holding bünyesinde görev almaya başladı.

16 kitap yazan ve 8 farklı film ve dizide oynayan Birand ayrıca Doğan Holding Yönetim Kurulu’nda da görev yapmaktaydı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER