Mavi Marmara Türkiye'de

Mavi Marmara Türkiye'de

Mavi Marmara Türkiye'de

Dokuz Türk'ün öldürüldüğü gemi İskenderun Limanı'nda

Gazze'deki Filistinlilere insani yardım malzemeleri götürürken İsrail askerlerinin uluslararası sularda düzenlediği saldırıda 9 Türk'ün öldürüldüğü Mavi Marmara gemisi, sabah saatlerinde İskenderun Körfezi'ne giriş yaptı.
İsrail'in Hayfa Limanı'ndan römorkörler tarafından çekilerek alınan Mavi Marmara gemisi, bu sabah saat 07.00 sularında Domuz Burnu açıklarından İskenderun Körfezi'ne girdi. Gemi, 08.05 sularında da 3 römorkör tarafından İskenderun liman sahasına çekilmeye başlandı. Gemi, halen 3 römorkör eşliğinde İskenderun Limanı A Rıhtımı'na yanaştırılmaya çalışıyor.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, İsrail'in el koyduktan sonra kısa süre önce bıraktığı 'Gazze-1' ve 'Derya' adlı gemilerin de gelişi sebebiyle liman içi ve dışında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Birçok yerli ve yabancı basın mensubu gemilerin limana yanaşmasını yakından takip ederken, SAT komandoları gemi etrafında adeta kuş uçurtmuyor.
'Derya' isimli gemi ise gece saat 23.00 sularında limana giriş yaparken, 'Gazze-1' adlı geminin de öğle saatlerinde İskenderun Limanı'na getirilmesi bekleniyor.
Gemilerde İskenderun Cumhuriyet Savcılığı'nın da bilirkişilerle birlikte inceleme yapılacağı, hazırlanacak raporun açılacak davalarda da kullanılacağı, sigorta şirketlerinin eksperlerinin de hasarla ilgili çalışma yapacakları belirtildi.

İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109