Masaj salonlarındaki her odaya ‘tuvalet’ zorunluluğu getirildi

Masaj salonlarındaki her odaya ‘tuvalet’ zorunluluğu getirildi

Masaj salonlarındaki her odaya ‘tuvalet’ zorunluluğu getirildi
Masaj salonlarına ayar tuvalette zorladı İşyeri açma ve çalışma ruhsatları şartlarında yapılan değişiklikle SPA merkezleri ile masaj salonlarındaki her odaya ‘tuvalet’ zorunluluğu getirildi
 
İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarındaki değişikliğe ilişkin yönetmelik, SPA merkezleri ile masaj salonları bulunan otellerin, bu bölümlerini yeniden yapmalarına neden olacak. Masaj odalarının her birinde tuvalet bulunması zorunluluğu tepkiye neden olurken turizm sektörü, fiziki olarak böyle bir değişikliğin mümkün olmadığı konusunda birleşiyor.

Resmi Gazete’de 25 Temmuz 2010’da yayınlanarak yürürlüğe giren “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, masaj salonlarında en az 15 metrekarelik bekleme salonu ile en az 6 metrekarelik masaj uygulama odası şartı getiriyor. Masaj odalarının her birinde sıcak su tertibatı, duş kabini, tuvalet ve saç kurutma makinesinin bulunması mecburiyeti getiren yönetmelik, sektörde tartışma konusu oldu. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır, son 20 yılda yapılan otellerdeki masaj odalarına tuvalet koymanın mümkün olmadığını söyledi. İşyerleri ve oteller için 25 Temmuz 2011’e kadar süre verildiğini anımsatan Çorabatır, “Yönetmeliğin belli bir kaliteyi getirdiğini görüyoruz. Ama kimse keyifle masaj yaptırdığı odada bir de tuvalet bulunmasını istemez. Masaj salonları genellikle otellerin bodrum katlarında yer aldığı için de fiziki açıdan uygulanması imkânsız” diye konuştu.

500 MİLYON $’LIK SEKTÖR
Çorabatır, Turizm Bakanlığı belgeli otellerin masaj salonları için belediyeden belge almasının da “anlamsız” olduğunu söyledi. Masaj, güzellik salonları ve SPA tesislerinden oluşan sektörün 500 milyon dolara ulaştığını anlatan Türkiye Masaj Enstitüsü Başkanı Sertaç Ak da faaliyet gösteren şirketlerin gerekli şartları yerine getirmemesi durumunda 7 ay sonra kapanacağını belirtti.

Pek çok olumlu değişikliğin bulunduğu yönetmelikteki tuvalet şartını yerine getirebilecek işletme sayısının yüzde 5’i geçemeyeceğinin altını çizen Ak, “Sezonun en hareketli geçeceği temmuz ayında işletmelerin kapısına kilit vurulacak. Zaman daraldıkça çaresiz kalan işletmeler şimdiden yarı fiyatına el değiştirmeye başladı. 2 bin civarındaki SPA ve masaj merkezlerinde yakında kepenk indirmeler de görülecek” dedi.

htekonomi

ATAŞEHİR MASAJ SALONLARI İÇİN TIKLA

ATAŞEHİR HAMAMLAR İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER