Marmara’dan Çin’e Büyük Tepki

" BOSEDER Marmara Bölge Başkanı Muhammed Ali Songül Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere zulüm uygulayan Çin’e büyük tepki gösterdi."

Marmara’dan Çin’e Büyük Tepki
Marmara’dan Çin’e Büyük Tepki

" BOSEDER Marmara Bölge Başkanı Muhammed Ali Songül Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere zulüm uygulayan Çin’e büyük tepki gösterdi."

 BOSEDER (Büyük Osmanlı Eğitim Ocakları Derneği) Marmara Bölge Başkanı Muhammed Ali Songül yazılı bir açıklama yaparak Çin Halk Cumhuriyetine tepki gösteren Songül “Yapılan zulümdür ve kabul edilemez”  dedi.
Çin hükümetinin nüfus planlaması adı altında ülkede yaşayan 35 milyonu aşkın Türk vatandaşlarına uyguladığı yasakların asıl amacı bir soykırımdır diyerek “Doğu Türkistan’da Çin tarafından planlı bir soykırım uygulanmaktadır ve maalesef ki Dünya buna seyirci kalmaktadır. Sözde  Modern batı Ülkeleri eğer ki ölen Müslüman ise sessiz kalarak bunu da normalleştirmektedir.” Dedi

Songül Açıklamasının devamında “Özgürlüklerden dem vurulan her platformda Ölen, öldürülen, özgürlüğü elinden alınan İnsanlar bizim insanlarımız. Çin Devleti sözde nüfus planlaması adı altında bir soykırım gerçekleştiriyor. Bu bir soykırımdır çünkü  bir insanın yaşadığı yerde, dilini konuşması, ibadetlerini yapması, çocuk doğurması yasaklanıyor, hamile olanlar kürtaja zorlanıyor, çalışma şartları maddi ve manevi açıdan çekilemez duruma getiriliyorsa bunun adına açıkça soykırımdır.  UNICEF, Avrupa İnsan Hakları Konseyi, Birleşmiş Milletler gibi örgütlerle, barıştan söz eden Dünya ve Avrupa ülkelerinin seyrettiği bu zulme karşı Osmanlı torunları olarak tepkimizi ortaya koyuyor ve Çin Halk Cumhuriyetini şiddetle kınıyoruz.

Türk ve İslam Dünyası Doğu Türkistan konusunda daha fazla gayret göstermeli ve inisiyatif almalı, Çin malları boykot edilmeli, ticari, siyasi, askeri ve diplomatik yaptırımlar uygulanmalı, ayrıca Dünya’ya da bir çağrı yaparak bu soykırıma dur demeleri gerektiğini hatırlatırız. Çin Halk Cumhuriyeti de bu zulümden ivedi olarak vazgeçmeli ve Kardeşlerimiz rahat bırakmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2015, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109