Manisa'da Petrol Bulundu

Manisa'da Petrol Bulundu

Manisa'da Petrol Bulundu
MANİSA’nın Alaşehir İlçesi’ne bağlı Baklacı Köyü yakınlarında, özel bir şirket tarafından geçen yıl kasım ayında başlanan petrol arama çalışmalarında mutlu sona ulaşıldı. Sarıkız- 2 Kuyusu’ndan petrol üretimine başlandı. Günlük 100 varil olarak üretilen ham petrol tankerlerle Aliağa Rafinerisi’ne taşınacak.

Alaşehir’de, Merty Energy Petrol Arama Danışmanlık ve Servis Hizmetleri’nce, geçen yıl kasım ayında, Sarıkız- 2 kuyusunda 1843 metre derinlikte bulunan petrolün çıkarılmasına başlandı. Merty Energy Kuyu Mühendisi Melih Ekrem Görgülü, “Geçen yıl kasım ayında Sarıkız- 2 Kuyusu'nda 1843 metre derinliğe ulaştığımızda petrolle tanıştık. Teknik yorumlamalar ve malzemelerin yerleştirilmesi tamamlanarak Sarıkız- 2 kuyusundan günlük 100 varil ham petrol üretimine başladık. Ürettiğimiz petroller 1500’er varil kapasiteli 2 tankımızda stok ediliyor. Stoklanan petrol tankerlerle Aliağa Rafinerisi’ne gönderilecek. Ancak şuan üretim pompamızda bir arıza oluştu. Onun tamiratıyla uğraşıyoruz. Her an Aliağa Rafinerisi’ne sevkiyata başlayabiliriz” dedi.

Alaşehir’de bugüne kadar Alaşehir- 1, 2, 3 olmak üzere üç kuyu açıldı. 30 kuyu daha açılması planlanıyor. Alaşehir bölgesinde 11 milyon varil petrol rezervi olduğu tahmin ediliyor.

(kaynak: Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR (Manisa),(DHA))

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER