Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Okçular Vakfı koordinasyonunda yapılan Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümü kutlamaları, büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı
Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Okçular Vakfı koordinasyonunda yapılan Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümü kutlamaları, büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Muş’taki kutlamalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda bakan ve milletvekili ile vatandaşlar katıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada “Malazgirt'i devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. Bugün millet Malazgirt'te. Bu kulunu bu milletin bir ferdi olarak yarattın. Ne kadar çalışsak az. İnşallah önümüzdeki yıl Malazgirt bir başka olacak. Buranın imarını farklı bir proje ile ele alacağız. Bu törenleri çok daha farklı hale getireceğiz” diye konuştu.

Sultan Alparslan savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde, 'Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir' dediğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu zafer bize yeni bir istikbal kazandırdı. Yaklaşık iki asır sonra da Osmanlı çınarı Anadolu'da kök salmaya, 7 iklim, 4 kıtayı gölgesi altında toplamaya başladı. Sultan Alparslan 1071'de Anadolu'nun kapılarını milletimize açmıştı. Bizde vizyonumuzla, projelerimizle Anadolu'yu yeniden her anlamda merkez haline getireceğiz. Biz 80 milyon tek milletiz, bizi bölemeyecekler, biz etle kemik gibi, etle tırnak gibi tek milletiz. Tek bayrak.. Bayrağımıza eş bayrak asla... Tek vatan.. Kimse bu vatanımızı bölmeye parçalamayı aklından geçirmesin. Sultan Alparslan kimlerle mücadele etmişse biz de 15 Temmuz'da onlarla mücadele ettik.”

TOPBAŞ: BİRLİKTE EKONOMİK DESTANLAR DA YAZABİLİRİZ

Kutlamalarla ilgili TV24’e konuşan İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümü kutlamalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Okçular Vakfı koordinasyonunda gerçekleştiğini belirterek, “Malazgirt’te büyük bir heyecan var. Bu topraklarda binlerce şehit kanı var. Bu gök kubbe buna şahit. Böyle bir toprakta yaşıyoruz. Anadolu’ya girerken etnik yapılarımızı bir tarafa bırakarak ayın yürekle buraya gelmişiz” dedi.

Anadolu’nun fethinin İstanbul’un Fethi’nin başlangıcı olduğuna dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Alparslan Gazi’ye ve beraberindeki güzel orduya rahmet diliyorum, hayırla yad ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Malazgirt Zaferi kutlamaları çok daha büyük bir devlet töreni haline getirildi. Malazgirt’te birkaç kat düşmana karşı yürükleriyle cenk ederek galip gelmişler. Biz bu ruhu yaşatırsak, nasıl Çanakkale ve 15 Temmuz destanlarını yazdıysak, ekonomi başta olmak üzere her alanda da destanlar yazarız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’ü Türkiye’nin kurtuluşu olarak nitelendirmesinin çok doğru bir tespit olduğunun altın çizen Başkan Topbaş, “Bu bir inanç meselesidir. Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin bir önemi yoktur. Biz 80 milyon bir aile olduğumuzda önümüzde kimse duramaz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında dostlarımızın gurur duyduğu, düşmanlarımızın çekindiği, dünyada ezber bozan bir Türkiye’yi birlikte kurabiliriz. BM kültürü kalkınmada 4. Ayak olarak kabul eder. Buradaki yitirdiğimiz değerlerimizin tekrar hissedilmesi, gençlerimizin bunu tatması başka bir duygu. Geleneksel sanatlarımızın ve oyunlarımız burada sergileniyor. Bunlar bizi biz yapan değerlerdir. 946 yıl geriye gidebiliyorsunuz. Kaç milletin, kaç ülkenin bu kadar derinliği vardır? Bu topraklarda bin yıllık geçmişi olan ve 16 devlet kuran büyük bir milletiz. Bunu gururla her yerde söyleyebiliriz. Bu duygu 2023 ve 2071’in önünü açacaktır, buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER