KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEMEDİ DİYE ÖLDÜRÜLDÜ

KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEMEDİ DİYE ÖLDÜRÜLDÜ

KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEMEDİ DİYE ÖLDÜRÜLDÜ
Mersin'deki bir barda bir kişi istediği Kürtçe şarkıyı seslendirmeyen şarkıcı Sarp Öztürk kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Öztürk, Neşet Ertaş'tan Onur Akın'a kadar bir çok ünlü sanatçının arkadaşıydı.
MERSİN'de eğlenmek için gittiği türkü barda iddiaya göre istediği Kürtçe türkünün söylenmemesine öfkelenen oto galerici Metin Baydar, dehşet saçtı. Tartışarak ayrıldığı barı kapanma saatinde silahla basan Baydar, istediği türküyü söylemeyen 38 yaşındaki Sarp Öztürk'ü öldürdü, gitarist Göktay Okçu ve garson Ramazan Koç'u ise yaraladıktan sonra kaçtı.
Olay, saat 02.00 sıralarında Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki, Derviş Tümüklü'nün sahibi olduğu DT Jasmin Türkü Bar'da meydana geldi. Mersin'de oto galericiliği yapan Mardinli Metin Baydar, yeğeni Ş.P. ile birlikte dün saat 23.00 sıralarında eğlenmek üzere buraya gitti.
Alkol alıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar yeğeniyle eğlenen Metin Baydar, bir ara sahnedeki türkücü Sarp Öztürk'ten Kürtçe söylemesini istedi. Ancak, iddiaya göre Sarp Öztürk, Kürtçe türkü bilmediğini dile getirerek bu isteği yerine getiremedi.

İsteğinin yerine getirilmemesine sinirlenen ve barda kaldığı süre içinde müzisyenler ve çalışanlara sataştığı öne sürülen Metin Baydar, yeğeniyle birlikte saat 01.00 sıralarında bardan ayrıldı.

DEHŞET SAÇTI

Yaklaşık bir saat aradan sonra geri gelen Metin Baydar, kapanmak üzere olan barı tabancayla bastı. Silahını çekerek bara giren Metin Baydar, evine gitme hazırlığındaki, evli ve 1 çocuk babası Sarp Öztürk, gitarist 38 yaşındaki Göktay Okçu ve garson 21 yaşındaki Ramazan Koç'un üzerlerine kurşun yağdırdıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Silah sesleri üzerine polis alarma geçerken, kan gölüne dönen DT Jasmin Türkü Bar'dan ağır yaralı çıkarılan türkücü Sarp Öztürk, gitarist Göktay Okçu ve garson Ramazan Koç hastanelere kaldırıldı.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen ve karın boşluğu ile göğsüne 2 kurşun isabet ettiği belirlenen Sarp Öztürk, müdahalerere rağmen yaşamını yitirdi.

Sağ bacağından yaralanan gitarist Göktay Okçu Mersin Devlet Hastanesi'ne, kalçasından yaralanan garson Ramazan Koç ise Toros Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan garson Ramazan Koç, “Bir anda silahla içeri girerek etrafa kurşun yağdırdı. Kendimi yere atarak canımı zor kurtardım” dedi.

ALBÜM HAZIRLIĞINDAYDI

Kürtçe türkü söylemediği iddiasıyla öldürülen Sarp Öztürk’ün çevresinde son derece sevilen ve beğenilen bir sanatçı olduğu belirtildi.
Sanatçının kendisine ait Facebook sayfasında 500 kişiden oluşan bir hayran grubu yer alıyor. Kişisel sayfasında Neşet Ertaş, Cem Karaca, Onur Akın, Latif Doğan, Haluk Levent, Kıvırcık Ali, Güler Duman gibi bir çok ünlü sanatçı ile de birlikte çektirdiği fotoğrafları bulunan Sarp Öztürk’ün, bir albüm çalışması içinde olduğu belirtildi.



CENAZESİ KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Öztürk'ün ailesinin isteği üzerine cesedin Mersin Üniversitesi Araştırma  ve Uygulama Hastanesi Morgundan alınarak, cemevi morguna getirildiği öğrenildi.  Cenazenin yarın düzenlenecek törenin ardından Mersin'de veya memleketi Kayseri'de  toprağa verileceği kaydedildi.

Bu arada Öztürk'ün bazı sevenleri, gazetecilere yaptıkları açıklamada,  “Herkes Kürtçe bilmek zorunda değil. O nedenle yaşananları kabul edemiyoruz”  diyerek tepkilerini dile getirdiler.
            atasehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER