KUDÜS İŞGALCİLERİN DEĞİL FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR!

İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Kudüs, işgalcilerin değil Filistin’in başkentidir!’’

KUDÜS İŞGALCİLERİN DEĞİL FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR!
 KUDÜS İŞGALCİLERİN DEĞİL FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR!

İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Kudüs, işgalcilerin değil Filistin’in başkentidir!’’
ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinden sonra Müslüman dünyasının kalbi İstanbul’da, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde attı. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Türkiye’nin çağrısıyla ve olağanüstü gündem ile toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük yankı uyandıran konuşmasında tüm dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet etti. Bu öneri, İİT Sonuç Bildirgesi’nde de aynen yer aldı. TBMM Genel Kurulu’nda ise AK Parti, CHP ve MHP grupları ortak imzayla ‘Kudüs’ü Bağımsız Filistin Devleti’nin başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz’ çağrısında bulundu. Türkiye’den yükselen bu güçlü sese TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, ‘’Kudüs bizim onurumuzdur, Kudüs bizim ortak davamızdır’’ sözleriyle destek verdi.
ABD Başkanı Trump’ın ‘’Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyoruz’’ çıkışı sonrası Müslüman dünya adeta ayağa kalktı. Türkiye’nin çağrısıyla İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi, bu kararın tanınmayacağını tüm dünyaya haykırdı. 57 üyesi bulunan teşkilatın İstanbul’daki toplantısına 48 ülke katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının damga vurduğu zirvenin sonuç bildirgesinde ise ‘’ABD Başkanı’nın Kudüs’ü işgalci güç İsrail’in sözde başkenti olarak tanıyan tek taraflı kararı en güçlü şekilde reddedilmiştir. Sözkonusu karar hukuken hükümsüz ilan edilmiştir’’ denildi.
TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan ise hem İİT Sonuç Bildirgesi’nin hem de TBMM Genel Kurulu’nda üç partinin aldığı ortak kararın büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Doğan, ‘’Kudüs ve dolayısıyla Müslüman dünya üzerine oynanan kanlı oyuna karşı Türkiye’den yükselen ses tarihi bir niteliktedir. Müslümanların ilk kıblesi, İslam’ın üçüncü en kutsal mabedi olan Mescid-i Aksa’nın yer aldığı Kudüs’ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazası tüm Müslümanlar açısından hayati bir öneme sahiptir’’ dedi.
Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Kudüs ve Mescid-i Aksa daha önce de belirttiğimiz gibi uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altındadır. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. İnsanlık onuruna sahip, hukukun üstünlüğüne inanan, vicdani muhasebesini kaybetmemiş herkes dile gelmeli, harekete geçmeli, elini taşın altına koymalı ve dünyanın geleceği için bu hakikatleri haykırmalıdır. Kudüs, işgalcilerin değil Filistin’in başkentidir!’’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109