Körlüğümle o kadar dalga geçtiniz ki zenci olduğumu unuttum

Körlüğümle o kadar dalga geçtiniz ki zenci olduğumu unuttum

Körlüğümle o kadar dalga geçtiniz ki zenci olduğumu unuttum
Körlüğümle o kadar dalga geçtiniz ki zenci olduğumu unuttum

Amerikan televizyonlarının popüler Cumartesi eğlence şovu Saturday Night Live tarafından yıllardır ''cahil ve kör bir vali'' olarak karakterize edilen New York’un ama eyalet valisi David Paterson, intikam için programın bu haftaki bölümüne süpriz canlı yayın konuğu oldu ve açtı ağzını yumdu gözünü!


Amerikan televizyonlarının popüler Cumartesi eğlence şovu Saturday Night Live tarafından yıllardır ''cahil ve kör bir vali'' olarak karakterize edilen New York’un ama eyalet valisi David Paterson, intikam için programın bu haftaki bölümüne süpriz canlı yayın konuğu oldu.

Paterson, programın ‘Weekend Update’ adlı sözde haber bölümünde Fred Armisen kendisini taklit ederken sözlerini keserek dahil oldu. Armisen uzun süredir Vali Paterson’u geçmişinde uyuşturucu kullanmış kadın düşkünü ve komşu New Jersey ile alay etmeyi çok seven bir vali olarak resmediyordu. Örneğin Paterson'u New York’un işsizlik gösterge grafiği tablosunu baş aşağı tutmuş şekilde konuşurken göstermişti bir bölümde...

Armisen, Paterson stüdyoya girmeden hemen önce de New York’ta 2 Kasım’da yapılacak valilik seçimleri hakkında ‘’Bu tıpkı Olive Garden adlı restoran zincirinde yemek ısmarlamak gibi. Hangisini seçerseniz seçin bütün elde edebileceğiniz çok yağlı bir bulamaç’’ şeklinde konuşuyordu.

Tam bu esnada, ‘’Stop! Stop! Stop!’’ diye bağıran Vali Paterson seyircilerin coşkulu alkışları arasında stüdyoya girdi. Taklidinin yanına oturan Paterson programı iğnelemeye başlamadan önce ciddi bir eleştiride bulundu. Programın kendisi gibi engelli insanları yaraladığını söylerek, ‘’Şakadan anlarım ve severim. Ama körlükle ilgili şakalar biraz toy ve aptalca ’’ dedi.

Ancak Paterson, hemen ardından kendisini sakallı olarak taklit eden Fred Armisen’e, ‘’Ben sakallarımı yıllar önce kestim. Görmüyor musun? Kör müsün?’’ diye takıldı.

2 Kasım’daki seçimde yeniden aday olmayan Paterson vali olmayı ise, ‘’Tıpkı Saturday Night Live şova benziyor. Çok sayıda karakter var. 10 dakikası eğlenceli ama sonra bitmesini istemeye başlıyorsun’’ şeklinde tanımladı.

Paterson, New York’un sorunları ile ilgili neler yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu ‘görebilen’ birkaç kişiden biri olduğunu söyledi. Daha sonra aday olmaya çalışırken ki ‘’Körüm, valiyim ve hala adayım’’ şeklindeki sloganı, küçük bir değişiklikle keyifle yineledi; ‘’Körüm, Valiyim ve hala canlıyım. Daha ne kadar iyi olmamı bekleyebilirsiniz ki?’’.

Fred Armisen ve diğer karakter oyuncusu Seth Meyers, validen, körlükle ilgili şakalar için özür dileyerek, artık engellilere daha saygılı olacakları sözü verdiler.

‘’Kör Amerikalılar da olmayanlar kadar birçok şey yapmaya ehil’’ diye konuşan Paterson, ‘’Biz diğer duyularımızla da çok şeyi algılayabiliyoruz’’ dedi.

Meyers’in, ‘’Körlerin diğer duyularının diğer insanlarınkinden daha keskin geliştiği doğru mu?’’ sorusu da Paterson’a son bir takılma şansı verdi. Bu kez hedefi New Jerseylilerdi:

‘’Sadece koklama duyuma dayanarak diyebilirim ki, şu an bu stüdyoda 15 New Jerseyli var.’’

Meyers’in ‘’New Jersey’i bu işin dışında bırakalım’’ sözüne de Paterson’un cevabı hazırdı: ‘’New York eyalet anayasasında da aynen böyle söyleniyor’’.

(Turkish Journal)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109