Koç Grubu’ndan “Ülkem İçin” Kan Bağışı

Koç Grubu’ndan “Ülkem İçin” Kan Bağışı

Koç Grubu’ndan “Ülkem İçin” Kan Bağışı
Koç Grubu’ndan “Ülkem İçin” Kan Bağışı     


Türk Kızılayı’nın ülke genelinde yürüttüğü kan bağışı kampanyasına örnek bir destek de Koç Grubu’ndan geldi. “Ülkem İçin Kan Veriyorum” projesi kapsamında Koç Grubu ile Türk Kızılayı arasındaki işbirliği protokolü, Koç'un Üsküdar Nakkaştepe’deki tesislerinde imzalandı. Projeye öncülük etmek adına, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç kan bağışında bulundu. Etkinlikte Türk Kızılayı’nı Genel Başkan Tekin Küçükali temsil etti.

Koç Grubu’nun sanayi projeleriyle ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirten Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali konuşmasında, "Bilinmelidir ki ülkemizdeki en büyük açık kan bağışıdır. Bu nedenle Koç Grubu’nu bu kampanyaya desteği için yürekten kutluyorum. " dedi. Küçükali, Vehbi Koç'un Kızılay için yaptığı ilginç bir işbirliği hikâyesini şöyle aktardı; "Kızılay 1868'de kuruldu. O yıllarda hastalar, at arabalarıyla taşınıyordu. Rahmetli Vehbi Koç, Türk Kızılayı'nın at arabasından tekerlekli, motorlu ambulansa geçişi için projeler çizip hediye etti. Vehbi Koç, Kızılay'ın ambulansa geçişinde çok faydalı olmuştur." Genel Başkan Tekin Küçükali, Vehbi Koç'un Kızılay için çizdiği ambulansın çerçeveletilmiş bir görselini Mustafa Koç'a hediye etti.

Projenin Öncülüğünü Mustafa Koç Yaptı

“Ülkem İçin” projesini beş yıl önce, 80. kuruluş yıldönümlerinde başlattıklarını hatırlatan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da proje ile amaçlarının sosyal sorumluluk bilincini, 75 bin kişilik Koç Topluluğu çalışanlarına aşılayabilmek olduğunu söyledi. Koç, projeye her yıl Koç Topluluğu'nun kuruluş yıldönümü olması nedeniyle 31 Mayıs günü başladıklarını belirtti. Her yıl 81 ildeki çalışanlarının “Türkiye için ne yapabiliriz?” diye beyin fırtınası yaptığını anlatan Mustafa Koç, bunun sonucunda bu sene “Ülkem İçin Kan Veriyorum” kampanyası fikrinin ortaya çıktığını anlattı. Kampanyanın iki ayağı olacağını anlatan Koç, bir yandan Koç Topluluğu şirketlerinin yönetici ve tesislerindeki çalışanların kan vereceğini, diğer yandan da 81 ildeki bayiler öncülüğünde ve Kızılay ile birlikte bağış organizasyonları yapılacağını kaydetti. Mustafa Koç, "Ülkemizde yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Gelişmiş ülkelerde nüfusun %5'i gönüllü kan bağışlarken ülkemizde bu oran yüzde 1,5 seviyesinde." şeklinde açıklamada bulundu.

Türk Kızılayı ve Koç Grubu’nun işbirliği içerisinde yürüteceği projeye öncülük yapmak adına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kan bağışında bulundu. Kan bağışı sırasında Genel Başkan Tekin Küçükali de Mustafa Koç’un elini tutarak desteklerinden ötürü teşekkürlerini sundu.


Diğer Haberler için tıkla

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER