Kış lastiği zorunluluğu başladı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan uygulama 1 Nisan’a kadar geçerli olacak.

Kış lastiği zorunluluğu başladı
 Kış lastiği zorunluluğu başladı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan uygulama 1 Nisan’a kadar geçerli olacak.

2012 yılından bu yana uygulanan kış lastiği zorunluluğu başladı. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan uygulama 1 Nisan’a kadar geçerli olacak. Uygulama ile kış lastiği kullanmadığı tespit edilen ticari araçları 625 TL para cezası bekliyor. 1 Ocak 2018'den sonra ise ceza 715 TL olarak uygulanacak.

Peki kış aylarında güvenli sürüş için ne yapmak gerekiyor?
-Kış aylarında yaz lastiklerinin yol tutuşu yaz aylarına göre daha düşük olduğu için. sürücülerin karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyretmesi gerekiyor . Kış lastikleri zorlu hava koşullarında zemine daha iyi tutundukları için yaz lastiklerine göre durma mesafesini de yarı yarıya düşürüyor.
-Otomobilinizi donatacağınız kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterin.

-Aracınızın lastik hava basıncını kış mevsimi şartlarına uygun olarak ayarlayın.

-Hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına özen gösterin. Özellikle aynı aksa aynı desen lastiklerin takılması araç dengesi için son derece önemlidir.

-Güvenliğiniz için, araç üreticinizin tavsiye ettiği ebatları tercih edin.

-En iyi sürüş kalitesini devam ettirmek için jant genişliğinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu kararı vermeden önce bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin.

-Arıza durumunda, otoyol kenarlarındaki ‘Acil Durak’ alanlarına gidin ve mümkün olduğunca sağa park ederek dörtlü flaşörlerinizi yakın.

-Akü kontrolünün yapılması ve radyatördeki suyun donmaması için mutlaka antifriz kullanın.

-Silecek suyunuzun cam yıkama sistemini sıfır dereceye kadar donmaktan koruyan alkol içermeyen bir silecek sıvısı olmasına özen gösterin.

-Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyretmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin.
-Yola çıkmadan önce çocuk koltuklarının uygun şekilde yerleştirildiğinden emin olun ve güvenli şekilde bağlandığını kontrol edin.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER