Kılıçdaroğlu: İsrail için sonuç bekliyoruz!

Kılıçdaroğlu: İsrail için sonuç bekliyoruz!

Kılıçdaroğlu: İsrail için sonuç bekliyoruz!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından ilk kez toplanan CHP Grubunda, 2 bağımsız milletvekiline CHP rozeti takıldı. Halıcı ve Genç'in rozetlerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu taktı.

BAYKAL TOPLANTIDA

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Grup Toplantı Salonu'na girişinde kendisini Kılıçdaroğlu zanneden partililer tarafından 'Başbakan Kemal' tezahüratlarıyla karşılandı.

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Meclis Grup Toplantısına katılmak üzere kendi kullandığı otomobille Meclis'e geldi. Bir grup milletvekili tarafından karşılanan Deniz Baykal, kalabalık bir heyet eşliğinde grup salonuna girdi. Salonu dolduran yüzlerce partili Kemal Kılıçdaroğlu geldiğini zannederek, 'Başbakan Kılıçdaroğlu' tezahüratı yaptı. Grup Salonunda ön sıralarda yerine alan Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve CHP'li yeni yönetim kadrosunu kutladı.

KILIÇDAROĞLU İLK DEFA GRUP'TA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail, hangi gerekçeyi gösterirse göstersin, hangi gerekçenin arkasına sığınırsa sığınsın, yapılan eylemin suç olduğunu ifade ederek, ''Doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına yapılan bu suçun mutlaka cezalandırılması, Türkiye'nin kırılan onurunun onarılması gerekmektedir'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısını değerlendiren Kılıçdaroğlu, bu ülkede şahin politikalar güden, aşırı sağcı, şiddete, baskıya başvurarak mücadeleyi çözmeye yanaşan bir hükümet olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, bu hükümetin, bugün yaşanan dramatik sorunların temel sorumlusu olduğunu ifade etti.

Kore ve Kıbrıs'tan sonra, ilk kez yabancı bir ülke ordusunun, Türk vatandaşlarına karşı operasyon düzenlediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, bunun kabul etmeleri ve görmeleri gereken diğer bir gerçek olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, üçüncü gerçeğin, Gazze'nin dramı olduğunu belirterek, Gazze'ye insani yardım götürmek için 9 girişimden 5'inin başarıya ulaştığını, 4'ünün İsrail tarafından engellendiğini kaydetti.

İsrail hükümetinin, iki temel suçu bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bunlardan birinin orantısız güç kullanımı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, orantısız güç kullanımının, hangi koşulda ve nerede olursa olsun suç olduğunu dile getirerek, ''Saldırının, uluslar arası sularda yapılması da bir başka suçtur. İsrail, hangi gerekçeyi gösterirse göstersin, hangi gerekçenin arkasına sığınırsa sığınsın, yapılan eylem bir suçtur. Doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına yapılan bu suçun, mutlaka cezalandırılması gerekmektedir'' diye konuştu.

habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER