Kemal Kılıçdaroğlu, 'Feriştahın gelse bizi korkutamaz'

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Feriştahın gelse bizi korkutamaz' CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Sözde bize gözdağı veriyorlar. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Feriştahın gelse bizi korkutamaz'
Kemal Kılıçdaroğlu, 'Feriştahın gelse bizi korkutamaz'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Sözde bize gözdağı veriyorlar. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Sözde bize gözdağı veriyorlar. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz” dedi. Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret eden ve belediye binası önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
‘ZULME BOYUN EĞMEYECEKSİN’
“Bizim belediye başkanlarımız onlarınki gibi değil. Ağlayarak koltuklarını terk etmeyecekler, istifa etmeyecekler. Çünkü biz her kuruşun hesabını veririz. Bizim defterimizde namuslu olmak yazılıdır. Adaletin olmadığı yerde devlet, barış ve medya özgürlüğü olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde belediye başkanları özgürce görev yapamaz. Zulme karşı direnmek en çok bize yakışır. Geldiğimiz nokta yeni bir süreci önümüze koyuyor. Demokrasi için mücadele ediyoruz. Adalet için mücadele ediyoruz. Biz hakkı ve hukuku ülkede sağlayacağız. Seçimle iş başına getirdiğin belediye başkanına sahip çıkacaksın. Baskıya rağmen sahip çıkacaksın. Zulme boyun eğmeyeceksin. 

‘BİR TIRNAĞIMIZI SÖKEMEZSİNİZ’
Takipsizlik verilen dosyalarla belediye başkanımızı açığa alıyorlar. Sözde bize gözdağı veriyorlar. Onlara sesleniyorum. Biz sizin bildiğiniz bir parti değiliz. Biz masa başında kurulan bir parti değiliz. Biz hakkı ve hukuku savunan bir partiyiz. Siz bütün gücünüzle gelseniz bile bir tırnağımızı bile sökemezsiniz. Sanıyorlar ki bir şeyler yapacağız, bunlar geri adım atacak. Bizim belediye başkanlarımız ve akrabaları Man Adası’nda şirket mi kurdu.

Hâkimlerini, savcılarını harekete geçiriyorlar. Tazminat davaları açıyorlar. Sanıyorlar ki biz geri adım atacağız. Sanıyorlar ki biz korkacağız. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz. Sen Man adalarında şirket kuracaksın. Malı götüreceksin, Kılıçdaroğlu onu konuşmasın diyorsun. Kılıçdaroğlu konuşacak kardeşim. Bu milletin hakkını ve hukukunu savunacak. Daha düne kadar Reza’nın önüne yatanlar, niye onlara bir şey yapmadınız. Sormak istiyorum, Reza’nın önüne yatanlara niye bir şey yapmadınız. Ayakkabı kutularında dolarları istifleyenlere niye bir şey yapmadınız. Sizde vicdan yok mu. Dava Amerika’da görülüyor, benim vicdanım rahatsız. Neden Türkiye’yle ilgili bir dava orada görülsün. Bir hırsızın bir yolsuzun davası neden Türkiye’de görülmüyor. Neden o dosya kapatıldı. Reza’nın altına yatanlar bize hesap sormaya kalkıyor. Sen önce bunun hesabını vereceksin.”

'YAPILMAK İSTENEN HAYSİYET CELLATLIĞI'
“Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurmuştur. Soruşturma yapın diye. O soruşturmaların tamamından aklanmıştır. Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar. Yılmayacağız. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacağım. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağım. Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanları Man adalarında şirket mi kurdu. Bütün banka hesapları, kredi kartları, yaptığı her alışveriş denetlendi. Biz denetlenmekten korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına karşı çıkarız. Buna asla izin vermeyiz.”

'YEREL DARBE YAPMAK İSTİYORLAR'
“Paniğe kapılıp şaşırdılar. Beraat etmiş davayı yeniden açıyorlar. İstediğiniz kadar dava açın, adalet bizim vicdanımızdadır. Ben bu toplumun vicdanını ayağa kaldıracağım. Bizim belediye başkanlarımıza dokundurtmayacağız. Hesapları varsa gelip benimle hesaplaşırlar. Başkasını aramaya gerek yok. Benim çocuklarımın da mal varlığı ile ilgili havuz medyası bir şeyler söyledi. Bir şey söyledim alındılar. Dedim ki havuz medyasının sahiplerine, Reza Zarrab’ı çıkardınız televizyona arkasına da Türk bayrağını fon olarak kullandınız. Bunun adı ülkeye ihanettir. O ihanet yaftasını sizin boynunuza asacağım. Bir hırsızın, bir yolsuzun arkasına bayrağımızı koyacaksın, ben buna itiraz edince de çıkıp diyeceksin ki ‘Ey Kılıçdaroğlu beni asacak mısın’… Seni asmayacağım. Seni bu ülkede rezil edeceğim. Senin de bütün kirli hesaplarını çıkaracağım. Hangi belediye olursa olsun bütün belediye başkanlarınıza sahip çıkınız. Senin oy verip başkan seçtiğin kişi gayrimeşru yollarla görevden alınırsa o belediye başkanına sahip çıkmak bu milletin onuru ve şerefidir. 20 Temmuz’da bir OHAL darbesi yaptılar. Şimdi yerelde bir darbe yapmak istiyorlar. Halkın iradesini yok etmek istiyorlar. Biz bunu size yedirmeyiz.”

BAKANLIK SORUŞTURMA İZNİ VERMEMİŞTİ
Ataşehir Belediyesi’ndeki toplantıda konuşan avukat İnan Bektaş, İlgezdi hakkındaki soruşturmalara ilişkin bilgi verdi ve şunları söyledi: “2015’te İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendisi ve akrabaları hakkında suç duyusunda bulunmuştur. İnceleme neticesinde ‘haksız mal edinme ve gizleme suçu’ ile ilgili olarak kavuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Gerek Battal İlgezdi, gerek akraba ve yakınları hakkında Buz Rezidans ve Erguvan Barış Parkı ihalesi ile ilgili bizatihi İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmemiştir. Görevden uzaklaştırma kararının herhangi bir hukuki temeli yoktur ve siyasi saikle tesis edilmiştir.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU, ATAŞEHİR KONUŞMASI


Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER