KAVRAM MYO VE ÇSD İŞBİRLİĞİ İLE AVRUPA’DAKİ TEK ÇORAPÇILIK BÖLÜMÜ AÇILIYOR.

KAVRAM MYO VE ÇSD İŞBİRLİĞİ İLE AVRUPA’DAKİ TEK ÇORAPÇILIK BÖLÜMÜ AÇILIYOR.

KAVRAM MYO VE ÇSD İŞBİRLİĞİ İLE AVRUPA’DAKİ TEK ÇORAPÇILIK BÖLÜMÜ AÇILIYOR.
KAVRAM MYO ÇORAP BÖLÜMÜ MEZUNLARI İŞYERLERİNİ KENDİ SEÇİYOR
KAVRAM MYO VE ÇSD İŞBİRLİĞİ İLE AVRUPA’DAKİ TEK ÇORAPÇILIK BÖLÜMÜ AÇILIYOR.

Türkiye, çorap üretimi ve ihracatında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktadır. Dünya çorap üretiminde ikinci, ihracatta ise üçüncü sırada yer alan ülkemiz 2009 verilerine göre yılda 2 milyar çift çorap üretiyor. Bu alanda 2 binin üzerinde firma ve atölye faaliyet gösteriyor. Üretim bakımından 70 bin direkt çalışanı, yan sanayi ve hizmet sektörü ile birlikte 110 bin çalışanı bulunan çorap sanayi ülke ekonomisine de büyük katkıda bulunuyor. Bu anlamda çorap sektörü gerek istihdama katkısı, gerekse üretim ve ihracatta önemli bir rol oynamaktadır.

Gelişmiş bir ekonomiye sahip olabilmenin en önemli unsurları eğitim ve öğretimdir. Meslek Yüksekokullarına ülkemizin kalkınmasına destek olma ve sektörlerdeki eleman açığının kapatılması konusunda önemli görevler düşmektedir. Kavram MYO Türkiye’de önemli bir sektör olan çorap sektörüne yönelik açacağı program için Çorap Sanayicileri Derneği ile eğitim, danışmanlık ve sektörel sertifikasyon alanlarında işbirliği protokolü imzalamıştır. 

Kavram Meslek Yüksekokulu  ülkemizde çorapçılık sektöründe  bireylerin meslek sahibi olması ve sektördeki eğitimli eleman açığının  kapatılması, konusunda uzman, uluslararası düzeyde Ar-Ge çalışması yapabilen,  yeni çorap modelleri tasarlama ve üretme becerisi kazanmış  orta ve üst düzey personel yetiştirmek amacıyla  Çorap Sanayicileri Derneği ile Avrupa’da   tek olan önlisans programı açacaktır. İmzalanan protokolle, önlisans programının yanı sıra çorap

sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönetim danışmanlığı verilecek  ve sektör çalışanlarının sertifikasyonu da sağlanacaktır. Kavram MYO ve ÇSD işbirliği sayesinde açılacak önlisans programını tercih edecek öğrenciler burslu okuma şansına da sahip olacaklar. Aynı zamanda çorap sektörüne yönelik almış olduğu eğitim sayesinde işyerlerini kendi seçebileceklerdir.

İstanbul  Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı  Bahattin Durmuş, “Türkiye’de meslek yüksekokullarının reel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmeyi amaç edinmesi gerektiğine dikkat çekerek  Kavram Meslek Yüksekokulu’nda eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla  faaliyetlerini dünyadaki değişim ,gelişmeleri dikkate alarak  ve reel sektörün ihtiyaçlarını analiz ederek yapılandırdıklarını açıkladı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER