Kars'ta Silahlı Saldırı: 7 Ölü

Kars'ta Türkiye İstatistik Kurumu'nu basan silahlı kişi, 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

Kars'ta Silahlı Saldırı: 7 Ölü
Kars'ta Silahlı Saldırı: 7 Ölü

Kars'ta Türkiye İstatistik Kurumu'nu basan silahlı kişi, 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.

 Kars'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu’nu bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte basan silahlı kişi, 6 kişiyi öldürdü. Saldırgan intihar etti. Öldürülenler arasında Bölge Müdürü Mehmet Tolon da var.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Olay bugün saat 08.30'da Atatürk Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın en üst katındaki Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TUİK) meydana geldi. 1.5 yıllık memur olduğu belirtilen sosyolog Veysi Eren, tabancayla çalıştığı TÜİK binasını bastı. Kurum Müdürü Mehmet Tolon ve memurları bir odaya toplayarak rehin alan Veysi Eren, ardından üzerlerine ateş açtı. Saldırıda ilk belirlemelere göre Müdür Tolon ile birlikte toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Eren, aynı silahı başına dayayarak intihar etti. Kars Valisi Eyüp Tepe saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "İşten çıkarılan biri cinnet getirip 6 kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş" dedi.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ CESETLERLE KARŞILAŞTI

İddiaya göre bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi. Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109