Kardeşe sevişme kayıtlı CD ile şantaja 1 yıl hapis

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde Meral L.’nin, sevgilisi G.G. ile sevişme görüntülerini ele geçirip, şantaj yaptıkları iddia edilen abla, enişte ve yeğeninin yargılandığı davada sonuçlandı.

Kardeşe sevişme kayıtlı CD ile şantaja 1 yıl hapis

 



Kardeşe CD'li şantaja 1 yıl hapis

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde turizm işletmeciliği yapan 37 yaşındaki Meral L.’nin, sevgilisi G.G. ile sevişme görüntülerini ele geçirip, şantaj yaptıkları iddia edilen abla, enişte ve yeğeninin yargılandığı davada karar çıktı. İzmir 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, üç kişiyi 1’er yıl hapis cezasına çarptırdı.


Olay, dört yıl önce meydana geldi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Meral L., sevgilisi ile sevişme görüntülerini ele geçiren ablası Gülay Özdeş ve eniştesi Melih Özdeş ve yeğeni Seda Maraşlı’nın kendisinden 45 bin Euro istediğini; ayrıca alacacağı olan 18 bin Euro’yu silmesi, aksi halde görüntüleri internette yayıp arkadaşlarına izlettirecekleri tehdidinde bulunduklarını belirtti. Soruşturma kapsamında abla Gülay Özdeş’in İzmir’deki evinde sevişme görüntülerinin kaydedildiği CD’ler bulundu. Savcının ifadelerine başvurduğu Gülay Özdeş, enişte Melih Özdeş ve yeğen Seda Maraşlı, suçlamaları kabul etmedi. Soruşturma genişletilince Meral L.’nin başka akrabalarına da bu CD’lerin kopyalarının posta yoluyla gönderildiği tespit edildi. Bu üç kopya CD’ye de savcılıkça el konuldu.

 
Aile içi şantajında soruşturmayı tamamlayan savcı, İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Meral L.’nin ablası Gülay Özdeş, eniştesi Melih Özdeş ve yeğeni Seda Maraşlı hakkında, ’şantaj yapmak’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
 
İlk duruşmaya gelemeyen Meral L., ikinci duruşmada olayları anlatıp, kendisine şantaj yaptığını iddia ettiği ablası, eniştesi ve yeğeninden şikayetçi olduğunu söyledi. Meral L., görüntülerin kendi rızasıyla sevgilisi G.G. tarafından çekildiğini, misafirliğe gelen yeğeni tarafından kopyalandığını söyledi. Meral L., "Yeğenim Seda Maraşlı özel görüntülerimi ele geçirip, CD’ye kopyalamış. 18 bin Euro borcu silmem ve yeniden 45 bin Euro para vermem için bana santaj yaptılar. Bana şantaj haberini diğer ablam olan Ş.L. ile gönderdiler. Ş.L.’ye de bu görüntüleri izletmişler. O CD’yi ellerinden almak isteyince hırpalamışlar. Ben bunu ondan öğrendim ve şikayetçi oldum. Arama yapıldığında ablamın evinde ve diğer yerlerde üç adet kopyalanmış CD bulundu. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.
 
Daha önce yapılan duruşmada tanıklık yapan abla Ş.L., daha önce tehdit altında ifade verdiğini belirtip, aslında kardeşi Meral L.’nin eniştelerine borç vermediğini, şantaj konusunu bilmediğini söyledi. Meral L.’nin tekstil işinde iflas ettikten sonra kaybettiği parayı alabilmek için iftira attığını öne sürdü. Duruşma öncesi de aşırı baskı gördüğünü, duruşmaya gelmemesi için oğlunu bile ölümle tehdit edildiğini iddia eden abla Ş.L., posta kutusunda CD çıktığını, ancak bunları kardeşi Meral L.’nin kendisine gelirken de koymuş olabileceğini, çünkü zarfların üzerinde adres olmadığını söyledi.
 
İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmaya taraflar katılmazken, avukatları hazır bulundu. Hakim, şantaj yapmak suçundan abla Gülay Özdeş, eşi Melih Özdeş ve yeğen Seda Maraşlı’yı 1’er yıl hapis cezası verdi. Hakim, daha sonra sanıkları 10’aya indirip, paraya çevirdi. Hakim, ayrıca ele geçen CD’lerin’de emanette saklanmasına karar verdi. Sanık avukatları, kararı temyiz edeceklerini söyledi.
                  (Milliyet)

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109