Karabatak, edebiyat dünyasına daldı

Şair ve Yazar Ali Ural’ın yönettiği ‘Karabatak’ adlı edebiyat dergisinin ilk sayısı Şubat’ta çıktı. Dergide Pendik Yazı-Şiir atölyesinden 6 yeni yetenek eserleriyle yer alıyor.

Karabatak, edebiyat dünyasına daldı

Pendik Belediyesinin düzenlediği ve edebiyat alanında önemli işler başarmış Şair-Yazar Ali Ural’ın yönettiği ‘Yazı ve Şiir Atölyesi’, 4. yılında edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor. Atölye sorumlusu Ali Ural’ın yönetmenliğinde 6 Şubat’ta yayın hayatına başlayan ‘Karabatak Dergisi, atölyede yetişen 6 katılımcının eserlerine yer verdi. Dergide, atölye katılımcılarından Naime Erkovan ‘5. Düğme’ adlı öykü kitabındaki eserleriyle yer alırken, Sümeyra Yaman, Meryem Kılıç, Kamil Remzi Cin, Şafak Çelik ve Çayan Özvaran da şiir dalındaki eserleriyle yer aldı.

Karabatak dergisi çok iddialı

Daha önce çıkarmış olduğu ‘Merdiven Sanat’, ‘Kitap Haber’ ve ‘Merdiven Şiir’ gibi yayınlarla edebiyatımıza ciddi katkılar sağlamış olan Ali Ural, Karabatak’ta yetkin şair ve yazarların ürünlerine yer vermekle kalmıyor, her zaman olduğu gibi genç ve yeni kalemlere de kapılarını açmaya devam ediyor. İki ayda bir daldığı derinliklerden çıkması beklenen Karabatak, muhtevasının yanı sıra grafik sanatçısı Sedat Gever’in estetik tasarımıyla da Türk okurunun beğenisine sunuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER