Kadit Topbaş 'Bizim de prensibimiz bu'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşüme ilişkin, ''Çevre ve Şehircilik Bakanımız da ifade ettiler. 'Bir gecekondu bölgesinde bile önce biz binaları yapar, gösterir, onları sonra taşırız, kimseyi yerinden etmeyeceğiz' diyor.

Kadit Topbaş 'Bizim de prensibimiz bu'

   'Bizim de prensibimiz bu'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşüme ilişkin, ''Çevre ve Şehircilik Bakanımız da ifade ettiler. 'Bir gecekondu bölgesinde bile önce biz binaları yapar, gösterir, onları sonra taşırız, kimseyi yerinden etmeyeceğiz' diyor. Bizim de prensibimiz bu'' dedi.


İstanbul'un yeni paylaşım sitesi www.ibbtube.com'un tanıtım toplantısının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Topbaş, kentsel dönüşümle ilgili olarak şunları söyledi:

''Kentsel Dönüşüm Yasası, bir noktada vatandaş eğer riskli yapılarda ve alanlarda yaşadığı halde, menfaat hesapları fazla yapanlar, bu sürece katılmayanlar olursa, onlar için devreye girecek bir düzenleme esasında. Yani 'ben katılmıyorum' diyenler için böyle bir düzenleme yapıldı. Esasında vatandaşın rızası ve beraber olmak önemli. Aslında bir konsensüs sağlandı, vatandaş buna 'varım' diyor. Biz vatandaşa rağmen farklı bir adım da atmak istemiyoruz.''

Topbaş, kentsel dönüşümde kimseyi yerinden etmeyeceklerini vurgulayarak, ''Burada her şeyden önce riskli alanlarda tehdidi ortadan kaldırıcı adım atma, yerinden dönüştürmek amacındayız. Ancak birileri diyorlar ki, 'Sosyal vaka ortaya çıkacak. Yaşam alanları tarumar ediliyor'. Böyle bir niyetimiz yok. Çevre ve Şehircilik Bakanımız da ifade ettiler. 'Bir gecekondu bölgesinde bile önce biz binaları yapar, gösterir, onları sonra taşırız, kimseyi yerinden etmeyeceğiz' diyor. Bizim de prensibimiz bu'' şeklinde konuştu.

Belediye olarak kentsel dönüşüm alanlarında adım attıklarını ve atmaya devam ettiklerini kaydeden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kentsel dönüşüm alanlarında faaliyetlerimiz devam ediyor. Maltepe, Esenler, Zeytinburnu ve Beyoğlu'nda yaptıklarımız var. Bu daha yoğun bir faaliyet ve bu durum da kentte ciddi anlamda kentin her yerinde bir şantiye anlamına gelmekte. Bu da ekonomik hareketlilik, istihdam oluşturmak ve kendi ekonomisini kendi içinde üretmek demek oluyor. Kimseyi mağdur etmeden şehrin, hele dünyanın şu anki ekonomik krizini de dikkate alırsanız, kendi yağımızla kavrulurken, kendimizi yenileme anlamı da taşımakta. Birilerini mağdur etme anlamı taşımıyor.''

Topbaş, kentsel dönüşümle ilgili sürecin başladığını ifade ederek, ''Hazırlıklar yapılıyor. İlçe belediye başkanlarımız da bu konuda gayet kararlı, vatandaşımız istekli. Beraberce yerleşim, özel proje ve düzenleme alanlarını birlikte kurgulayacağız'' ifadesini kullandı.
         
-Haliç Köprüsü-
         
Haliç Köprüsü'nde yaşanan problemle ilgili olarak da Topbaş, sorunun çözüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

''Haliç Köprüsü'nde dün itibarıyla bir problem yaşandı, bunu biliyoruz. Ama orada yaşanan problemin, güçlendirilen bir köprünün güçlenmesini eksiltecek bir olay olmadığını söylüyorlar bize. Teknik bir çalışma da yapılıyor. Ancak metrobüsü kesmedik, devam ettirdik, insanlarımızı yolda bırakmadık. Haliç Köprüsü'nün bakımı tamamen Karayolları'nda, Biz de belediye olarak yardım isterlerse zaten destek veriyoruz. Ufak bir teknik sıkıntı giderildi. Köprünün sağlamlığına ve güvenliliğine halel getirecek bir şey olmadığını söylediler.''                                       (Akşam)

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2012, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER