"KADES"te süreç nasıl işliyor?

"KADES" yani Kadın Acil Destek Uygulaması hayat kurtarıyor.

"KADES"te süreç nasıl işliyor?
 "KADES"te süreç nasıl işliyor?

"KADES" yani Kadın Acil Destek Uygulaması hayat kurtarıyor. 

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "KADES" yani Kadın Acil Destek Uygulaması hayat kurtarıyor. Bugüne kadar uygulamayı indirenlerin sayısı bir buçuk milyonu aştı. Peki sistem nasıl çalışıyor?

Şiddete maruz kalındığında ya da tanık olunduğunda, bir tuşla yardım çağrısı gönderiyor. Hayat kurtaran KADES uygulamasını indirenlerin sayısı bir buçuk milyonu geçti. İhbar sayıları da 100 bine yaklaştı.

PEKİ KADES UYGULAMASI NASIL ÇALIŞIYOR?
Cep telefonlarına indirilen uygulamada konum aktif tutuluyor. Tehdit anında tek tuşla ihbar yapılıyor. O ihbarlardan biri de CNN TÜRK ekibinin bulunduğu Ataşehir’de yapıldı.

KADES ihbarında konum bilgisi otomatik geldi. Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevli memur sistemde gördüğü adresi ekiplere iletti.

Olay yerine en yakın ekip harekete geçti. Yaklaşık 5 dakikada belirtilen adrese ulaşıldı. Ekipler önce şikayetçi kadını evden çıkardı, ardından şüpheli gözaltına alınarak ekip aracına bindirildi.

Hastanede darp raporu alan kadın, Aile İçi Şiddet Bürosu'na getirildi.

Yapılan risk değerlendirmesinin ardından mağdur için önleyici ve koruyucu tedbirler uygulandı.

İşlemler sırasında kadınların çocuklarıyla da ilgileniliyor. Çocuklar uzman polisler eşliğinde aile içi şiddet bürolarındaki çocuk oyun odalarında vakit geçiriyor.

Süreç bununla da bitmiyor. İşlemleri tamamlanan kadın Aile İçi Şiddet Bürosu ekipleri tarafından da sık sık ziyaret ediliyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER