Kabil'deki helikopter kazasında 5 Türk Askeri şehit oldu

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki helikopter kazasında beş Türk askerinin şehit olduğu bildirildi.

Kabil'deki helikopter kazasında 5 Türk Askeri şehit oldu
Reuters’a konuşan bir Afgan polis yetkilisi, “Helikopter teknik sorunlar nedeniyle Kabil’in Bagrami mahallesindeki bir evin üstüne düştü ve polisler Türk vatandaşı olan beş kişinin cesedine ulaştı” dedi.  
Associated Press ise kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ajansa konuşan polis yetkilisi Muhammed Zahir, ölenlerden sekizinin helikopterde, ikisinin ise yerde olduğunu belirtti.

DIŞİŞLERİ DOĞRULADI

Dışişleri Bakanlığı, Kabilde bir Türk helikopterinin düştüğünü doğruladı ancak ölü sayısına ilişkin net bir bilgi olmadığını açıkladı.

DHA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Büyükelçimizle konuştum, maalesef bir helikopterimiz düştü. Kayıp konuşunda teyit edilmiş rakam yok" dedi.

Afganistan’da çoğunluğu Kabil çevresinde olmak üzere 1,800’den fazla Türk askeri görev yapıyor. Ancak diğer NATO üyesi ülke birliklerinin aksine, Afganistan’daki Türk askerleri, sadece devriye görevi yapıyor.

Bu helikopter kazasının, NATO üyeleri arasında, gittikçe daha maliyetli hale gelen Afganistan Savaşı’yla ilgili tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor.

Ülkenin güneyinde Ocak ayında yaşanan bir başka helikopter kazasında da altı ABD Deniz Piyadesi ölmüştü.

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2012, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER