İstanbul'da kara kış yeniden başladı

Meteoroloji'den çok önemli uyarı: İstanbullular dikkat!..

İstanbul'da kara kış yeniden başladı

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olması beklenen kar yağışı dün gece saat 23.30 sıralarında yağmaya başladı. Özellikle İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yüksek kesimlerinde etkili olan yağış, yolları ve otoban kenarlarını beyaza bürüdü. Her yağış sonrasında sürücüler için çileye dönen İstanbul trafiğinde kar yağışı kazalara da davetiye çıkardı.


Etkili olan yağış nedeniyle Beylikdüzü ve Sarıyer'de görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri akşam saatlerinden itibaren bölgelerde konuşlandırıldı. Yağışın yoğun olduğu yerlerde tuzlama çalışması yapıldı. Kar yağışı süresince AKOM'dan yönetilecek çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personelin katılacağı açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Birim Sorumlusu Ahmet Uçar, Haberturk.com'a konuştu

Uçar: İstanbul'da  sabah saatlerinden itibaren özellikle Anadolu Yakası'nda kuvvetli olmak üzere kar yağışı başlayacaktır. İstanbul'a gelmesi beklenen şiddetli kar yağışının ise en fazla 10 cm. kalınlık oluşturabileceği tahmin edilmektedir. Yağışlar, İstanbul genelinde aralıklarla akşam saatlerine kadar devam edecek.

HAFTASONU DURUM NE?

İstanbul'da cumartesi günü genellikle çok bulutlu olması beklenen hava; pazar gününden itibaren ise parçalı bulutlu devam ederek, hava sıcaklığındaki artışlarla mevsim normallerine ulaşacaktır.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, " Hava tahminlerine göre, akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı bugün de devam edecek. Kar yağışının özellikle Anadolu yakasında etkili olacağı tahmin ediliyor. Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri akşam saatlerinden itibaren bölgelerinde konuşlanacak. Gerekli durumlarda tuzlama çalışması yapacak. Kar yağışı süresince AKOM'dan yönetilecek çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel katılacak." denildi.

THY'NİN 40 SEFERİ İPTAL

THY'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, yurt genelini etkisi altına alan ağır kış şartları nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar olduğu belirtilerek, yolcular iptal edilen yarınki iç ve dış hat seferleri hakkında bilgilendirildi. THY, "Yurt genelini etkisi altına alan ağır kış koşulları nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar olabilmektedir. 17 Şubat 2012 itibariyle aşağıdaki bazı seferler iptal edilmiştir" duyurusunu yaparak yolcuların havalimanına gelmeden önce bilgi almasını istedi.

Duyuruda, Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına yapılacak Hannover, Bakü, Cenevre, Atina, Hamburg, Nice ve Batum seferleri ile iç hatlarda Denizli, Ankara, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Muğla, Sivas, Erzincan ve Sinop'a yapılacak bazı seferlerin karşılıklı olarak iptal edildiği kaydedildi. THY'nin yanı sıra Macar Havayollarının Budapeşte-İstanbul ve İspanya İber Havayollarının Madrid-İstanbul seferleri de iptal edildi.HAVA SICAKLIĞI

İstanbul'da hava sıcaklığı bugün  4 ile 6 derece birden azalacak, pazar gününden itibaren ise tekrar artarak mevsim normallerine ulaşacaktır.ANKARALILAR BU AKŞAMA DİKKAT!

Ankara’da bugün öğle saatlerinden sonra başlayan  kar yağışı, bu sabah saatlerinden itibaren hafifleyerek aralıklarla gün boyu devam etti. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması beklenmektedir. KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.


DENİZLERDE FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden aynı gün akşam saatlerine kadar kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına;

Doğu Karadeniz'de Cumartesi günü (18.02.2012) ilk saatlerden Pazar günü (19.02.2012) öğle saatlerine kadar batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtına;

Kuzey Ege'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden aynı gün akşam saatlerine kadar kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına;

Güney Ege'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden aynı gün gece saatlerine kadar kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına;

Batı Akdeniz'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden Pazar günü (19.02.2012) sabah saatlerine kadar batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, açıklarında 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına;

Doğu Akdeniz'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden aynı gün öğle saatlerine kadar batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, açıklarında 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına, yine bugün (18.02.2012) öğle saatlerinden Cumartesi günü (18.02.2012) öğle saatlerine kadar batısı ve açıklarında kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA


Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 şiddetindeki depremlerin ardından çadırlarda barınmak zorunda kalan depremzedeler, ağır kış şartları altında yaşam mücadelesi veriyor. Devletin kontrolündeki çadır kentler yavaş yavaş kaldırılırken, mahalle ve sokak aralarında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda barınan depremzedeler, kar yağışı ve soğuk havalar nedeniyle zor günler geçiriyor. Evleri ağır hasarlı olan depremzedeler, kentin farklı bölgelerinde kurulan konteynır kentlere yerleştirilirken, evi az hasarlı olan vatandaşlar ise çadırda kalmaya devam ediyor. Gece eksi 10 derece de soğukta çadırlarda kalan vatandaşlar, konteynır kentlere yerleştirilmeyi bekliyor.
Vali Mithatbey Mahallesi Gündüz 2. Sokak'ta kurdukları çadırlarda yaşayan Abdullah Alan, "Evlerimiz orta hasarlıydı ve bu nedenle bize konteynır verilmedi. Suyumuz yok, havada oldukça soğuk. Mağdur bir durumdayız. Elektrikli sobalarla ısınıyoruz. Elektrikler kesildiğinde soğuktan adeta donuyoruz" dedi.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI

Bursa Uludağ'da kar kalınlığı 2 metre 35 santimetreyi buldu.

Bursa Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, halen kar yağışının devam ettiği Uludağ'da oteller bölgesinde sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığının 2 metre 35 santimetreyi bulduğunu açıkladı. Hava sıcaklığının eksi 6 derece olduğu Uludağ'da tatilciler, kayak yapmanın tadını çıkartıyor.

DOĞU'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini artırırken 400 köy yolu ile Erzurum - Bingöl Karayolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Sibirya alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 243, Ağrı 102, Ardahan'da 40, Kars'ta 15 olmak üzere toplam 400 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince karla mücadele çalışması başlatıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum - Bingöl karayolu Kirişli mevkisinden sabah saatlerinden itibaren ulaşıma kapandı. Karayolunu açma çalışmaları sürdürülüyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar kalınlıkları Muş'ta 104, Ağrı'da 90, Kars 42, Erzurum'da 20, Ardahan'da 22 santimi buldu. Sarıkamış kayak merkezinde kar kalınlığı 175, Palandöken'de ise 96 santim oldu.

TÜM YURTTA HAVA DURUMU

Bugün; ülkemiz geneli çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu dışında yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Aydın ve Muğla çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Karadeniz, Marmara, Ege Kıyıları ve Batı Akdeniz’de kuzeyli yönlerden, Doğu Akdeniz’de güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109