İstanbulda CHP AKP ittifakı

İstanbulda CHP AKP ittifakı

İstanbulda CHP AKP ittifakı
CHP-AKP ittifakı  AKP’nin teklifiyle Beykoz’da 120.000 (yüz yirmi bin) metre karelik ormanlık alana yapılacak olan Alman Üniversitesi için, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine sunulan plan tadilatına CHP, Grup kararı alarak evet oyu kullandı.

Görevinin ilk günlerinde, CHP İl Başkanı İlseven’in, binlerce dönümlük ormanlık  ve yeşil alanın yok olmasına neden olan bu  plan tadilatında evet oyu kullanılması  için  grup kararı alması, tepkilere neden oldu.

Oylamada, HAS Partili Ahmet Sadıkoğlu, CHP’li Ayşe İnce Başpınar, Gökhan Zeybek, İbrahim Doğan ve Bülent Soylan ret oyu kullandı.

Mimarlar Odası Başkanı Muhçu

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, söz konusu alanın SİT ve orman alanı, fidanlık alanı ve Boğaziçi bölgesinde kaldığını belirterek “CHP’nin Alman Üniversitesi ile ilgili plan tadilatının onaylanması  konusunda evet oyu vermesi, kendi kararlarıyla çelişmektedir. Söz konusu alanla ilgili, her hangi bir tartışmaya yer vermeyecek kadar olumsuzluklar açık ve net bir şekilde ortadayken, neden orman alanının betonlaştırılması yönünde olumu oy kullandığını anlamak mümkün değildir. Aynı siyasi partiye mensup kimi meclis üyelerinin bu durum karşısında  tavır almaları, olumlu bir yaklaşım olmakla birlikte yeterli değildir. Çünkü bir muhalefet partisi bir betonlaşmayı onaylar durumda bırakılmıştır. Bunun nedenini bizim tartışmamız değil, bu partinin yönetiminin tartışması değerlendirmesi gerekir”dedi

Muhçu, Temeli atılan bu yerin her hangi bir ruhsatı olmadığı için doğal olarak  kaçak olduğunu, böyle bir yapılaşmanın olmasına yasal bir olanak da bulunmadığını söyledi.

Bu plan tadilatıyla ilgili İBB Planlama Müdürlüğünün de olumsuz rapor verdiğini belirten Muhçu, buna karşın plan tadilatının siyasal bir kararla  İBB’den geçirilerek yürürlüğü sokulduğunu ve  bunun  son derece tehlikeli ve vahim bir girişim olduğunu söyledi.

Muhçu sözlerinin sonunda şunları söyledi “Almanya’da, bir orman alanına Üniversite yapılaması, yeşil alanların doğal sit’ lerin tahrip edilmesi gündeme gelseydi, bütün Almanya ayağa kalkardı, asla izin vermezdi. Ne yazık ki Türkiye’de her şey hukuk kural çiğnenerek yapılabilmektedir”  Hatta Almanya’nın devlet yöneticileri, bu uygulamaların Türkiye’de yapılmasında bir sakınca görmemektedirler.

Ahmet Sadıkoğlu, HAS Parti İBB Meclis üyesi

Mecliste ret oyu kullanan HAS Parti Meclis üyesi Ahmet Sadıkoğlu ise, AKP ile CHP’nin Avrupalılara karşı  işbirliği içerisinde uygulama yaptıklarını belirterek “Burası ormanlık fidanlık alan İstanbul’un akciğeri gibi bir yer. İşin bir başka boyutu da, biz yurt dışında Almanlara “ burada bir Üniversite yapacağız” desek bize böyle bir şey verirler mi, mümkün mü.? Hangi tarafından tutarsanız çok yanlış bir şey”

CHP’nin evet vermek için grup kararı aldığını söyleyen Sadıkoğlu  “Grup Başkanları söz aldı Üniversitenin yanında olduklarını ve desteklediklerini söylediler. Grup olarak buna evet oyu verdiler, birkaç CHP’li arkadaş benimle birlikte ret oyu verdi. Oy birliği olayını bozmuş olduk” dedi

Anadolu’nun boşalmasına sebep olur

İstanbul artık Üniversiteler şehri olmaya başladı.Siz İstanbul’da bu kadar özel üniversite yaparsanız artık Anadolu’daki Üniversitelere hoca bulamazsınız. Eğitim seviyeleri düşecek, adam bulamayacaksınız.  Anadolu’nun boşalmasına da sebebiyet vereceksiniz.

Böyle olunca, İstanbul Türkiye’nin tek tabancası oluyor, İstanbul Türkiye’nin Üniversiteler şehri, bilim şehri, finans merkezi, ticaret merkezi, sanayi merkezi oluyor, İstanbul da sürekli nüfus artışı oluyor, bu seferde İstanbul’daki problemleri çözemiyorsunuz”
ilkhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER