İstanbul, Edirne, İzmir ve Aydın'a gidecekler dikkat!

İstanbul, Edirne, İzmir ve Aydın'a gidecekler dikkat!

İstanbul, Edirne, İzmir ve Aydın'a gidecekler dikkat!
İstanbul, Edirne, İzmir ve Aydın'a gidecekler dikkat!
Otoyol Nakit Ödemeli Sistem 20 Eylül'den itibaren kaldırılıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir Çeşme arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistemin 20 Eylül'den itibaren kaldırılacağını açıkladı.

Bundan sonra tüm geçişler OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) ile yapılacak.
OGS veya KGS abonesi olmayan Otoyol kullanıcılarının gişelerde yaşanması muhtemel sıkışıklıkta mağdur olmamaları için ilgili bankalara müracaat ederek OGS veya KGS abonesi olmaları istendi.

Açıklamada, "OGS abone işlemleri için Ziraat Bankası, İşbankası, Vakıfbank ve Garanti Bankası'nın şubelerince hizmet verilmekte ayrıca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsündeki işletme binalarından da temin edilebilmektedir. KGS hizmetleri için bunlara ilave olarak Halk Bankası ve Bank Asya tarafından abonelik hizmeti verilmektedir. OGS veya KGS abonesi olmadan otoyolu kullanan sürücüler kullandıkları otoyolun en uzak mesafe ücreti ile birlikte 10 katı ceza ödemek durumunda olacaktır. Kaçak geçiş yapılan tarihten itibaren 10 gün içinde OGS veya Kredili KGS abonesi olmaları halinde bu cezaları iptal edilecektir." denildi.

Karayollarınca yapılan TCK-KGS kart satış ve dolum işlemlerinin, İstanbul-Edirne ve İzmir-Çeşme ile İzmir-Aydın arasındaki trafiği yoğun bağlantı yollarındaki gişe alanlarında gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, "Nakit KGS'li kartlarda nakdin bitmesi nedeniyle sürücünün mağdur olmaması için, kredi kartıyla irtibatlı OGS abonesi veya kredili KGS abonesi olunmasında yarar görülmektedir." ifadesi yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER