İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kadıköy -kartal Metrosunda İncelemelerde Bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kadıköy -kartal Metrosunda İncelemelerde Bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kadıköy -kartal Metrosunda İncelemelerde Bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kadıköy -Kartal metrosunda incelemelerde bulundu.

Metroda incelemelerde bulunan Topbaş, metronun raylarının kaynağını yaptı. Topbaş, ayrıca istasyona duvar karosu döşedi, karoya tarih ve imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:

"Pendik Kaynarca'ya kadar uzattığımız Kadıköy-Kartal metrosu, gelecek yılın sonunda hizmete girecek. böyle

bir metro hattı 45 ayda bitirilerek, bir dünya rekoruna da imza atılıyor"

"(Guardian gazetesinde) İstanbul'a ilişkin Avrupa ve dünyadaki ekonomik krize bakılarak bir değerlendirme yapılmış.

Hiç iş yapmazsanız, yatırım yapmazsanız borcunuz da olmaz. İstanbul, Türkiye'deki tüm yatırımların yüzde 26'sını yapıyor"

?

"KADIKÖY -KARTAL METRO HATTINDA 16 İSTASYONU VAR"

Topbaş, Kadıköy-Kartal metro hattının 9. istasyonu olan Küçükyalı'daki çalışmaları yerinde inceleyerek, basına bilgi verdi. İncelemeler öncesinde basın mesuplarına metro hakkında bilgi veren Topbaş, büyükşehir belediyesi olarak bugüne kadar 16.3 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. 28 Mart 2008 tarihinde Kadıköy -Kartal Metro'nun yapımına başlandığını hatırlatan Topbaş, Kadıköy -Kartal metro hattında 16 istasyonun olduğunu dile getirdi. İstanbul'un trafik sorunun en iyi şekilde çözecek olan metro çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen, "Pendik Kaynarca'ya kadar uzattığımız Kadıköy-Kartal metrosu, gelecek yılın sonunda hizmete girecek. Böyle bir metro hattı 45 ayda bitirilerek, bir dünya rekoruna da imza atılıyor. Toplam 26.5 km. Saatte tek taraflı olarak 70 bin yolcu taşıyacak. Günde burada 1 milyon yolcu kapasitesi bekliyoruz" dedi.

"MAYIS 2011 TARİHİNDE KADIKÖY -KARTAL METROSUNDA DENEME SÜRÜŞLERİ BAŞLAYACAK"

Kadıköy -Kartal metrosuna ciddi yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Topbaş, "7 bin 535 metre ray döşendi. Döşeme hala devam ediyor. Mayıs 2011 tarihinde Kadıköy -Kartal metrosunda deneme sürüşleri başlayacak. 2011 yılının sonunda da buradan sistemi devreye sokacağız." dedi.

"BURADAKİ VAGONLAR GEREK GÖRDÜĞÜMÜZDE MAKİNST OLMAKSIZIN DEVREYE GİREBİLECEK"

Kadıköy -Kartal metrosunun Asya yakasında en önemli yatırımlarından biri olduğunu belirten Topbaş, "Metro yerin 29 metre altında. Bu istasyonda 10 tane yürüyen merdiven var. Bu metreoda çok ileri teknoljiyi kullanıyoruz. Buradaki vagonlar gerek gördüğümüzde makinst olmaksızın devreye girebilecek" şeklinde konuştu.

"TOPBAŞ RAYLARIN KAYNAĞINI YAPTI"

Topbaş metro hakkında basın mensuplarına bilgi verdikten sonra, yapımı süren Kadıköy -Kartal metro hattında incelemelerde bulundu. Topbaş burada bazı rayların kaynağını yaptı. Topbaş, ayrıca istasyona duvar karosu döşedi, karoya tarih ve imza attı.

"HİÇ İŞ YAPMAZSANIZ, YATIRIM YAPMAZSANIZ BORCUNUZ DA OLMAZ"

Topbaş, gezinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesindeki İstanbul'un da aralarında bulunduğu Avrupa'daki bazı şehirlerin kredi durumunun kırılgan olduğuna ilişkin

habere yönelik soru üzerine, bir süre önce de tanınmış bir düşünce grubunun, 150 büyük şehir arasında İstanbul'u birinci sırada gösterdiğini söyledi. Belediye bütçesinin yüzde 62'sinin yatırımlara kullanıldığını belirten Topbaş, son dönemdeki yatırımlara ilişkin kredileri, Hazine garantisi olmadan aldıklarını da belirtti. Topbaş, "İstanbul'a ilişkin, Avrupa ve dünyadaki ekonomik krize bakılarak bir değerlendirme yapılmış. Hiç iş yapmazsanız, yatırım yapmazsanız borcunuz da olmaz. İstanbul, Türkiye'deki tüm yatırımların yüzde 26'sını yapıyor. Uzun vadeli borçlanmayla yatırımların gerçekleşiyor." dedi Topbaş, bu borçların nasıl ödeneceğine ilişkin de Kadıköy-Kartal metrosundan örnek verdi. Metronun yılda 1 milyon yolcu taşıyacağını ifade eden Topbaş, masraflar çıktıktan sonra elde edilen gelirle metronun kendi borcunu kendisinin ödeyeceğini ifade etti.

"BİZ KENDİ DEĞERİMİZİ BİLİYORUZ"

CHP'nin belediye şirketlerinin bilançolarının yayınlanmadığına ilişkin eleştirileri bulunduğunu, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını söyleyen Topbaş, kendilerinin de CHP'li belediyelerin şirketlerinin bilançolarının yayınlamasını

istediklerini ifade etti. İstanbul'daki gayrimenkul değerlerinin, Manhattan ile aynı olduğunu ifade eden Topbaş, krize rağmen gayrimenkul değerlerinde düşüş yaşanmadığını belirtti. Bugün bir haberde İstanbul Atatürk Havalimanı'nın, Avrupa'daki havalimanlarıyla karşılaştırıldığını belirten Topbaş, "İstanbul gayet iyi durumda, birileri farklı değerlendirme yapabilir, biz kendi değerimizi biliyoruz" diye konuştu.

"TARİHİ YARIMADADA YAYALAŞTIRILIYOR"

Tarihi yarımadanın yayalaştırılmasına ilişkin bir soru üzerine de Topbaş, tarihi yarımadayı araç trafiğinden arındırmaya başladıklarını söyledi.

"CEZALAR KESİYORUZ"

Sigara yasağının delindiği yönündeki soruya Topbaş, "Bizde başkalarının sağlığını dikkate alarak kapalı yerlerde sigara içilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Cezalar kesiyoruz." dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER