İran Şahı M. Rıza Pehlevi'nin küçük oğlu Boston'da intihar etti

İran Şahı M. Rıza Pehlevi'nin küçük oğlu Boston'da intihar etti

İran Şahı M. Rıza Pehlevi'nin küçük oğlu Boston'da intihar etti
İran Şahı M. Rıza Pehlevi'nin küçük oğlu Boston'da intihar etti İran Şahı M. Rıza Pehlevi'nin en küçük oğlu 44 yaşındaki Alirıza Pehlevi, intihar etti. İran'daki yönetim karşıtı özgürlük hareketini destekleyen ve bir gün İran'a dönme planı yapan küçük Pehlevi, Boston'da Harvard Üniversitesi'de doktora eğitimi görüyordu.

İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin en küçük oğlu Alirıza Pehlevi'nin ABD'nin Boston şehrinde intihar etti.

Aile bireylerinin yaptığı açıkalamada, İran Şahı Pehlevi'nin, 44 yaşındaki Alirıza Pehlevi'nin intihar ettiği bildirildi.

Polisin ölümü henüz doğrulamazken, Şah'ın büyük oğlu Rıza Pehlevi, kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada, kardeşi Alirıza Pehlevi'nin evinde intihar ettiğini duyurdu. Rıza Pehlevi sitedeki açıklamasında; "prens Alirıza Pehlevi'nin ölümünü yurttaşlarımıza büyük bir acıyla bildiririz" ifadesini kullandı.

İntihar eden Alirıza Pehlevi, 1984 yılında Princton'da lisan eğitimi almış, 1992 yılında da, Columbia Üniversitesi'nde ilk yüksek lisans eğitimini almıştı. Harvard Üniversitesi'nde İran araştırmaları ve filolojisi konusunda doktora yapan Alirıza Pehlevi, ana vatanı İran'daki yönetim karşıtı özgürlük hareketini desteklerken, bir gün ülkesinin yönetiminde görev almayı arzuluyordu.

İran Şahı Rıza Pehlevi, 1979 yılında İran'daki devrimden sonra 5 çocuğuyla birlikte ABD'ye sığınmıştı. 1980 yılının Temmuz ayında ölen Şah, Mısır'ın başkenti Kahire'ye gömülmüştü.

Şah ailesinin dramı, Alirıza'nın ölümüyle sınırlı değil. Şah'ın en genç kızı Leyla Pehlevi de, 2001 yılında 31 yaşındayken Londra'da bir otel odasında ölü bulunmuştu.

Şah ailesinin bugün hayatta olan üyleri ise, en büyük oğul Rıza, anne ve kızkardeşi Farahnaz ile üye kız kardeşi Şahnaz'dan oluşuyor.

(Turkish Journal Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER