iPHONE 4' DEN AKIL ALMAZ HATA

iPHONE 4' DEN AKIL ALMAZ HATA

iPHONE 4' DEN  AKIL ALMAZ HATA
iPhone'daki tarihi hataya şaka gibi açıklama geldi: Siz de tutmayın öyle canım!Apple'ın mobil dünyayı tam anlamıyla değiştiren akıllı telefonu iPhone'un yeni versiyonu geçtiğimiz haftalarda tanıtılmıştı. Dün yurt dışında satışa çıkan telefon daha ilk gününden beraberinde bazı sorunları getirdi. Bu sorunlardan en dikkat çekenleri; iPhone 4'ün çok dayanıksız olduğu, ekranın altında çizgilerin belirdiği ve çizilmelerin olduğu yönündeydi.

iPhone 4'ün dayanıksızlığı, ufak bir kaç düşmeden sonra iPhone'un tamamen paramparca olduğu yönündedi. Ayrıca iPhone 4'te belirtilen bir diğer rahatsız edici hata ise ekrandaki sarı çizgiler. iPhone belirli bir süre açık kaldıktan sonra ekranın alt köşesinde sarı çizgiler beliriyor.

ÖYLE TUTARSAN KAPANIR TABİ

Ancak iPhone 4'te öyle bir hata varki, bir çok kesim tarafından tarihi hata olarak adlandırılmakta. Tüm iPhone 4G kullanıcılarını etkileyecek bu hata ise anten /şebeke sorunu. Gelen tüm yorumlar bu sorunu işaret etmekte. Peki nasıl bir sorun bu?

iPhone 4'ün sol alt köşesinde bir anten kısmı bulunuyor. Doğal olarak cihaz ile uğraşırken ya da konuşurken bir çok insan gibi telefonu avuç içinde tutarız. Bu da iPhone 4'ün anten girişini kapatmaya yetecek cinsten bir tutuş şekli oluyor.


Telefon kullanıcılarının çok büyük bir kesminin telefonu bu şekilde kullanıldığı düşünülürse, ortaya gerçekten büyük bir sorun çıkmakta. çünkü anten kısmını kapatacak şekilde tuttuğunuzda iPhone 4'te anında şebeke kesilmekte.

"GÖRÜYORUM NASIL TUTTUĞUNUZU"

teknocampus.com'un haberine göre Apple'ın bu tarihi soruna şaka gibi yapılan tarihi bir çözüm açıklaması var. Bu tarihi açıklama şirketin CEO'su Steve Jobs trafından yapıldı. Bu açıklamaya göre; bu durumun aslında sadece iPhone 4'te olmadığını aslında iPhone 3G ve iPhone 3GS'de de olduğunu, dolayısı ile bu durumun bir sorun olmadığı vurgulanıyor. Ve tarihi çözümü açıklıyor Steve Jobs: "Telefonu kullanırken sol alt köşeyi kapatmayın, telefonu o şekil tutmayın".

İşte Steve Jobs'un açıklaması:

"Engadget sadece iPhone 4'lerde sorun olduğunu söylüyor. Ancak bu durum 3GS ve 3G'de de böyleydi. Bu yüzden bu hatalar donanımsal olamaz. Sol alt köşeyi elinizle kapatırsanız, hatta özellikle çıplak el ile oradaki çentiği tıkarsanız bunun olması kaçınılmaz. Ben sizin videoda özellikle böyle yaptığınızı görebiliyordum."

Ayrıca Apple'dan da şirket adına benzer bir açıklama geldi:

"Mobil telefonlarda bu anten performansı düşüklüğünün yaşanması malesef kaçınılmaz olup her antensiz telefonda mevcut olabilen bir durum. Eğer iPhone 4'te bunu yaşadıysanız, ekranın sol alt köşesindeki metal ve siyah kısmı kapatmaktan kaçınınız."

(kaynak: www.internethaber.com)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109